Pieci svarīgākie nedēļas rokmūzikas klipi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Esam regulāri ielūkojušies gan jaunākajos hiphopa, gan popmūzikas videoklipos, nu pienākusi kārta rokmūzikai. Ne pārāk smagai, taču tomēr... rokmūzikai. No jaunā kantri spīdekļa Stērdžila Simpsona līdz kritiķu mīluļiem «Spoon». Noskaties!

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Pissed Jeans «The Bar Is Low»

Amerikāņu panki «Pissed Jeans», kas ietekmējušies no 80. gadu hardcore punk un post-hardcore mūzikas, šogad laiduši klajā savu piekto studijas albumu «Why Love Now» (Sub Pop, 2017). Kritiķi plati dēvē par grupas pamatīgāko iedziļināšanos vīrieša psihē. Dziesmas «The Bar Is Low» klips ar vīriem trenažieru zālē to tikai apliecina. Latiņa ir zemu.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Band Of Horses «In A Drawer»

Bena Bridvela (Ben Bridwell) vadītā rokgrupa «Band of Horses», par kuru TVNET esam rakstījuši gana daudz, pagājušogad izdeva jaunu skaņuplati «Why Are You OK». Viena no plates spilgtākajām dziesmām bija kopdarbs ar Dinosaur Jr. ģitāristu Dž. Maskisu (J Mascis). Nu šai dziesmai tapis video. Klipā atveidots kāds dīvains kurmjveidīgs radījums, kas zog no meitenes dažādas lietas. Noskaties, kāpēc!

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Conor Oberst «Till St. Dymphna Kicks Us Out»

Produktīvais amerikāņu dziesminieks Konors Obersts (Conor Oberst), kas agrāk pazīstams kā «Bright Eyes», cep vienu albumu pēc otra. Pēc pagājušogad izdotā albuma «Ruminations» viņš ar jaunu plati atgriežas jau šā gada sākumā - šonedēļ 3. martā. Vienai no jaunajām dziesmām «Till St. Dymphna Kicks Us Out» tapis arī video, kura darbībā norisinās bārā. Pie letes sēž dažādi ļaudis, to vidū «Magnetic Fields» līderis Stefins Merits (Stephin Merritt) un... suns.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Spoon «Can I Sit Next To You»

2009. gadā mūzikas portāls «Metacritic», kurš apkopo pasaules lielāko mūzikas izdevumu recenzijas un to vērtējumus, savelkot kopā datus par pagājušo gadu desmitu (no 2000. līdz 2009. gadam), Ostinas, Teksasas apvienību «Spoon», pateicoties augstajiem vērtējumiem, ierindoja pašā saraksta galvgalī. «Spoon» cīņā par kritiķu atzinību apsteidza tādus māksliniekus kā «Sigur Rós» un «Super Furry Animals». Arī šis gadu desmits grupai iesācies ar jaunu, lielisku plati «They Want My Soul» (2014). Pagājušomēnes grupa laida klajā jaunu dziesmu «Hot Thoughts», kas bija pirmais vēstnesis no šogad gaidāmā jaunākā albuma ar tādu pašu nosaukumu «Hot Thoughts». Nu izdota vēl viena dziesma ar video - «Can I Sit Next To You». Albums gaidāms 17. martā

Marselas Dzamas (Marcel Dzama) režisētais klips uzjundī kaut ko no pusaudža gadiem, kad prātā trakas un radošas kinematogrāfiskas idejas.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Sturgill Simpson «All Around You»

Uzlecošās amerikāņu kantri mūzikas zvaigznes Stērdžila Simpsona (Sturgill Simpson) albums daudziem par pārsteigumu pagājušogad nominēts prestižajai «Grammy» balvai. 38 gadus vecā Stērdžila trešais studijas albums bija ielauzies arī daudzu ievērojamu mūzikas izdevumu un blogu 2016. gada labāko albumu top20. Uz šo panākumu viļņa mūziķis laidis klajā albuma dziesmas «All Around You» video, kurā attēlots kāds zēns ar sirds vairogu un politiķis bez sejas. Donalds Tramps?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu