Pētījumā noskaidrots, ka basģitāristi grupā ir īpaši svarīgi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dziedātāji, bundzinieki un soloģitāristi, izlasiet šo! Jauns pētījums liecina, ka tieši basģitāristi grupās ir vissvarīgākie dziesmas struktūras izveidošanā.

Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts izdevumā «Proceedings of the National Academy of Sciences», cilvēki vieglāk uztver tieši izmaiņas zemajās frekvencēs, proti, basģitāras skanējumā, nekā augstāk uzskaņotos instrumentos.

www.pnas.org

Pētījuma autore ir Kanādas Makmāsteras Universitātes psiholoģe Lorela Treinore, un viņa izpētījusi, ka cilvēka smadzenes labāk uztver izmaiņas jeb kļūdas zemākās notīs.

Treinores komanda izmantoja elektroencefalogrāfiju (EEG) - nekaitīgu un nesāpīgu izmeklēšanas metodi, kas reģistrē galvas smadzeņu bioelektrisko aktivitāti, un secināja vēl kādu interesantu detaļu - dziesmās, kurās bija izteikts bass, cilvēki sita līdzi ritmam uz galda ar pirkstiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu