Zināmi pasaules mūzikas festivāla «Porta» pirmie mākslinieki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasaules mūzikas festivāls «Porta», kas šogad novembrī notiks septiņpadsmito reizi, izziņojis pirmos māksliniekus. Šogad festivāla norise būs citādāka – vairāki koncerti klausītājus priecēs arī citās Latvijas pilsētās, ne tikai Rīgā. Šobrīd zināmo mākslinieku vidū ir Aboss Kosimovs (Uzbekistāna) Karina Gomeša (Gvineja–Bisava) un Shono (Burjatija). Festivāla organizatori stāsta, ka mākslinieki uzstāsies arī kopā ar latviešu mūziķiem.

Karina Gomeša, kas 4. novembrī sniegs koncertu mūzikas namā «Daile», ir pasaules mūzikas žanra dziedātāja un komponiste no Gvinejas-Bisavas. Dziedāšanu viņa uzsāka baznīcas korī Sanpaulu, Brazīlijā, divdesmit viena gada vecumā, žurnālistikas studiju laikā. Savā laikā spēlējusi kopā ar nozīmīgo grupu «Super Mara Djombo», taču šobrīd koncentrējas uz solo karjeru.

Aboss Kosimovs, kas papildinās 4. novembra programmu, ir starptautiski plaši atzīts uzbeku mūziķis, Uzbekistānas bungu - doiras - spēles meistars. Viņš izceļas ar ārkārtīgi dinamisku uzstāšanās stilu un spēcīgu un inovatīvu spēles tehniku. Abosa Kosimova muzikālā darbība ir veltīta uzbeku perkusiju mākslas saglabāšanai un attīstīšanai, un viņš ir pazīstams gan kā spēcīgs tradīcijas pārzinātājs, gan mūsdienu kompozīciju radītājs. Doiru viņš apguvis gan studējot Mūzikas un Kultūras Institūtā Taškentā, gan mācoties no doiras meistara Tuiči Inogomova un citiem jau agrā vecumā.

Biļetes uz festivāla pirmo koncertu 4. novembrī, Mūzikas namā Daile pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu