«Palladium» bundzinieks Džodžo Maijers un «Nerve»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10. maijā koncertzālē «Palladium» uzstāsies šveiciešu bundzinieks Džodžo Maijers (Jojo Mayer) un viņa grupa «Nerve».

«Nerve» attīstījās no Džodžo Maijera pasākuma «Prohibited Beatz» 90. gadu beigās Ņujorkā. Sākotnēji tā bija platforma eksperimentālai sadarbībai starp dīdžejiem, vizuālajiem māksliniekiem un publiku. Šis kolektīvs laika gaitā izveidojās par labi noslīpētu grupu, kas pavisam jaunā veidā miksēja elektroniskās mūzikas stilus ar improvizāciju starp vairākiem mūziķiem.

Džodžo Maijers Rīgā uzstājās un sniedza meistarklases 2013. gadā. Savukārt 2005. gadā ar grupu «Nerve» uzstājās «Sapņu fabrikā».

Bundzinieks Džodžo Maijers ir pazīstams ar savu kreatīvo un izdomas pilno bungu spēles manieri, kas ierindo viņu labāko pasaules solobundzinieku vidū. Viņa spēles tehnika tiek uzskatīta par vienu no progresīvākajām pasaulē. Džodžo Maijers ir īpašs arī ar savu prasmi apvienot tādus stilus kā džezs, drum ’n’ bass un jungle, kā arī spēju pielāgot akustisko bungu spēles ritmus ieprogrammētai jungle drum ’n’ bass mūzikai.

Divu gadu vecumā Džodžo tiek pie sava pirmā bungu komplekta, savukārt trīs gadu vecumā viņš jau sniedz savu pirmo koncertu Honkongā. Profesionālas mūziķa gaitas Džodžo Maijers sāka 18 gadu vecumā, kad pievienojās Monty Aleksander grupai, kas drīz pēc jaunā bundzinieka pievienošanās devās turnejā pa Eiropu. Grupa uzstājās visos lielākajos džeza festivālos - Ziemeļjūras džeza festivālā, Montrē džeza festivālā un festivālos Nicā, Antibā, Atēnās u.c. Tas pavēra iespēju sadarboties ar tādiem lieliskiem džeza māksliniekiem kā Dizzy Gillespie (ASV) un Nina Simone (ASV) un uzstāties starptautiska mēroga pasākumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu