«Arēnas Rīga» amfiteātrī Grebenščikova koncerts «BG Symphonia»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Arēnas Rīga» amfiteātrī 1. maijā notiks krievu rokmūziķa Borisa Grebenščikova koncerts «BG Symphonia», kurā dziesmas tiks izpildītas simfoniskā orķestra pavadījumā, informē organizatoru «Premier Show» pārstāve Juta Sergejeva.

Grebenščikovs ir viens no grupas «Aquarium» radītājiem. Kā uzskata koncerta rīkotāji, viņš ir viens no nedaudzajiem mūziķiem, kuru daiļrade ne tikai nenoveco, bet ar gadiem kļūst vēl daudzveidīgāka un interesantāka, smeļoties jaunas idejas no dažādu tautu un virzienu mūzikas kultūrām.

2016.gada rudenī Grebenščikova dzimtajā pilsētā Sanktpēterburgā tika aizsākts jaunais projekts «BG Symphonia». Pa šo laiku Grebenščikovs ar orķestri ir uzstājies Krievijā, Latvijā, Ukrainā, Izraēlā. 1. maijā Baltijas turnejas ietvaros Grebenščikovs ar orķestri sniegs koncertu Rīgā.

Grebenščikovs laiku pa laikam jau ir atkāpies no savas grupas, pievēršoties soloprojektiem un eksperimentējot ar dažādiem, tai skaitā ārzemju mūziķiem. 1989. gadā viņš devās uz ārzemēm, un iznāca albums angļu valodā «Radio Silence» ar daudzu slavenu mūziķu līdzdalību, kas pavēra Grebenščikovam «vārtus» uz Rietumiem.

Pirmais koncerts ar simfonisko orķestri notika 1987. gadā. Šodien grupā «Aquarium» pastāvīgi spēlē īru flautists Braians Finegans un bundzinieks Liams Bredlijs. Abi šie mūziķi piedalījās Grebenščikova projektā «BG Symphonia». Koncertā piedalās arī grupas solo ģitārists Aleksejs Zubarevs (Алексей Зубарев) un basģitārists Aleksandrs Titovs (Александр Титов).

Koncertu organizē kompānija «Premier SHOW». Biļetes – no 13. marta visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Bērniem līdz pieciem gadiem, neaizņemot atsevišķu sēdvietu, ieeja brīva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu