Kremlis pauž cerību, ka Ukraina pārskatīs «Eirovīzijas lēmumu»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kijevas lēmums aizliegt valstī iebraukt Krievijas izraudzītajai Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībniecei Jūlijai Samoilovai ir trieciens konkursa prestižam, un Maskava cer, ka Ukraina lēmumu pārskatīs, paziņojis Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

«Neapšaubāmi, ka Ukrainas puses lēmums nopietni devalvē gaidāmo konkursu, droši vien tas dos triecienu Eirovīzijas prestižam,» žurnālistiem pavēstīja Peskovs.

Viņš vērsa uzmanību uz to, ka Eirovīzijas pārstāvji pauduši nožēlu par Kijevas lēmumu liegt Samoilovai iebraukt Ukrainā.

«Mēs arī uzskatām šo lēmumu par ārkārtīgi neveiksmīgu, un mēs, protams, sagaidām, ka šis lēmums līdz konkursam tiks pārskatīts, un Krievijas dalībniece varēs šajā konkursā piedalīties,» piebilda Peskovs. «Šim stāstam, protams, ir arī, teiksim tā, emocionālā un morāli ētiskā puse, bet ir arī faktoloģiskā. Lūk, faktoloģiskā puse skaidri liecina par to, ka droši vien tiek grauta konkursa autoritāte. Noteikti tiek grauta, vismaz tādā nozīmīgā dalībniecē ar tādu lielu iedzīvotāju skaitu kā Krievijas Federācijā,» paziņoja Putina preses sekretārs.

Krievija šādu Ukrainas lēmumu uzskata par «netaisnīgu, neveiksmīgu, un mēs tomēr ceram, ka tas tiks pārskatīts», piebilda Peskovs.

Jau vēstīts, ka Ukrainas Drošības dienests (UDD) pieņēmis lēmumu uz trim gadiem aizliegt Ukrainā iebraukt Krievijas okupēto Krimu apmeklējušajai Jūlijai Samoilovai, kuru Krievija izraudzījusies dalībai Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas šogad notiek Kijevā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu