Lietuvā pagānmetāla festivāls «Kilkim Žaibu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā katru gadu, festivāls «Kilkim Žaibu» aicina uz Varniai ciematu Lietuvā, kur skaistā Luksta ezera krastā jau 18. reizi notiks trīs dienu pasākums, kurš katru gadu pulcina ap divarpus tūkstošus folk un ekstrēmās metal mūzikas mīļotājus no visas Eiropas. Pretēji ierastajam datumam Jāņos šogad «Kilkim Žaibu» notiks vienu nedēļu vēlāk - no 2017. gada 29. jūnija līdz 1. jūlijam.

Šogad «Kilkim Žaibu» galvenais viesis būs Norvēģijas black metal superzvaigzne «Abbath», kas labāk zināms kā grupas «Immortal» vokālists un līderis (no 1991-2015), kura droši vien ir pasaules populārākā black metal apvienība, informē festivāla organizatori. Koncerta programmā var sagaidīt dziesmas no «Abbath» jaunā albuma, un, protams, skanēs arī «Immortal» un projekta «I» slavenākās kompozīcijas.

Festivāla pirmajā dienā muzicēs Baltijas folkloras kopas; otrajā dienā notiks seno cīņu klubu paraugdemonstrējumi un ikviens varēs piedalīties senajās spēka un veiklības spēlēs; visas trīs dienas tirgosies daudzi seno amatu lietpratēji. Izslāpušie mūzikas draugi varēs veldzēties ar daudzām un dažādām gardām lietuviešu mājražotāju alus šķirnēm. Īpašā gaisotnē tiks aizdegti ugunskuri, un draudzīgā atmosfērā skanēs dziesmas līdz rīta gaismai.

Festivāls «Kilkim Žaibu» ir vienmēr izcēlies ar izsmalcinātu smagās mūzikas piedāvājumu, un šis gads nav izņēmums. Piedalīsies pasaulē labi zināmas grupas un daudzas uzstāsies Baltijas valstīs pirmo reizi – ar ekskluzīviem koncertiem uz divām skatuvēm apmeklētājus priecēs viena no vispieprasītākajām black metal apvienībām pasaulē «Mgła» (Polija), viking metal celmlauži «Månegarm» (Zviedrija), Somijas underground black death metal veterāni «Archgoat», Lietuvas festivālu par sava jaunā albuma prezentācijas vietu izvēlējusies norvēģu avantgarde metal grupa «Vulture Industries»; no Baltijas grupām var atzīmēt «Obtest» un sen neredzētos igauņus «Loits», kuri atdzīvojušies pēc astoņu gadu pauzes. Gaisīgas pasaules mūzikas noskaņas ieviesīs lietuviešu «Marga Muzika» un baltkrievu «Shaman Jungle».

Piedalīsies arī Latvijas pārstāvji: ar reti vērojamiem folkmūzikas koncertiem ceturtdienas vakarā uzstāsies «Skyforger»un folkkopa «Delve», piektdien varēs baudīt Latvijas doom metal līderus «Frailty» un perspektīvos «Velnezers», savukārt sestdien 2016. gada labākā metal albuma atzinību ieguvušos «Pulse of Nebulae». Kopā festivālā dalību ņems vairāk par 35 muzikāliem un seno mākslu kolektīviem no 13 valstīm.

Bez mūzikas notiks seno cīņu klubu paraugdemonstrējumi un ikviens varēs piedalīties senajās spēka un veiklības spēlēs, būs iespējams noīrēt katamarānus un laivas, tirgosies daudzi seno amatu lietpratēji, varēs nobaudīt daudzas lietuviešu mājražotāju alus šķirnes.

Biļetes uz festivālu var iegādāties www.ticketshop.lv vietnē. 1 dienas biļetes varēs iegadāties uz vietas festivālā. Ieeja festivāla teritorijā sāksies no plkst. 12:00 ceturtdien, 29. jūnijā.

Uz festivālu un atpakaļ no Rīgas tiks organizēti īpaši tiešie fanu autobusi.

www.facebook.com

Biļetes: www.ticketshop.lv

www.kilkimzaibu.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu