Nelija Furtado atgriežas ar jaunu plati

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

31. martā savu sesto studijas albumu «The Ride» klajā laidusi kanādiešu dziedātāja Nelija Furtado (Nelly Furtado). Albumu izdod pašas Furtado izdevniecība «Nelstar Music».

Albums seko 2012. gada ierakstam «Spirit Indestructible», kas bija pirmais dziedātājas albums angļu valodā kopš 2006. gada plates «Loose». Diemžēl komerciāli tas piedzīvoja izgāšanos, un Furtado šķīrās no sava izdevēja. Šobrīd jauno albumu 38 gadus vecā dziedātāja izdod pati.

2009. gadā Furtado bija izdevusi albumu spāņu valodā «Mi plan» («Mans plāns»). Dziedātājas dzimtā valoda ir portugāļu, bet spāņu valodu viņa iemācījās 14 gadu vecumā.

No jaunā albuma izdoti jau divi singli - «Pipe Dreams» (6. janvārī) un «Flatline» (17. februārī), kas parāda, ka Nelija devusies nobriedušākas popmūzikas virzienā.

Foto: Publicitātes foto

Albumu producējis viens no indīmūzikas pazīstamākajiem skaņas arhitektiem Džons Kongletons (John Congleton), kurš tikko pabeidzis darbu arī pie elektroniskās mūzikas dueta «Goldfrapp» jaunā albuma.

Nelijas Furtado muzikālā karjera aizsākās Toronto, kurp viņa pārcēlās pēc vidusskolas beigšanas Kanādas pilsētā Viktorijā. Viņa sāka rakstīt savas dziesmas un izveidoja hiphopa duetu «Nelstar». Lielākās pārmaiņas nāca, kad grupas «The Philosopher Kings» mūziķi ierakstīja Nelijas demo singlu un nosūtīja to uz izdevniecību «DreamWorks Records», kura novērtēja dziedātājas talantu un 2000. gadā izdeva viņas debijas albumu «Whoa, Nelly». Par lielu grāvēju kļuva singls «I'm like a Bird».

2012. gadā Nelija Furtado uzstājās konkursā «Jaunais vilnis».

Nelija Furtado uzstājas konkursā «Jaunais vilnis 2012».
Nelija Furtado uzstājas konkursā «Jaunais vilnis 2012». Foto: LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu