Torija Eimosa smeļas iedvesmu dabā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu dziedātāja Torija Eimosa (Tori Amos) izziņojusi jaunu albumu. Dziedātājas piecpadsmitais studijas albums sauksies «Native Invader», ziņo «billboard.com».

Albums, kas sekos 2014. gada ierakstam «Unrepentant Geraldines», klajā nāks 8. septembrī izdevniecībā «Decca Records».

Savā «Facebook» profilā 53 gadus vecā dziedātāja raksta, ka albumu iedvesmojusi pati daba un tas, kādu lomu cilvēks spēlē tās iznīcināšanā.

2016. gadā Eimosa atzīmēja 20 gadus kopš klasiskā ieraksta «Boys for Pele».

Savukārt šā gada decembrī dziedātāja dosies Ziemeļamerikas turnejā.

Par dziedātāju

Torija Eimosa, īstajā vārdā Myra Ellen Amos, ir kāda Ziemeļkarolīnas metodistu mācītāja meita, kas jau no agras bērnības tēva baznīcā spēlējusi klavieres un dziedājusi korī. Tēvs, būdams Dieva kalps, vēlējies, lai Eimosa kļūtu par akadēmiski skolotu pianisti, kas spēlē reliģisko mūziku. Tomēr pusaudzes gados Eimosu savaldzināja rokmūzika, viņa pārcēlās uz dzīvi Losandželosā un sāka uzstāties vietējos mūzikas klubiņos, vienlaikus rakstot pati savas dziesmas.

24 gadu vecumā dziedātāja paraksta savu pirmo izdevniecības līgumu, un pēc radošo meklējumu gadiem 1992. gadā nāk klajā mākslinieces pirmais soloieraksts «Little Earthquakes».

Kopumā pārdoti aptuveni 12 miljoni Eimosas ierakstu, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu