Berģos un Cēsīs uzstāsies Džudita Ouena, Braiena Ferija koncertu viešņa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

23. novembrī Berģu kultūras namā un 24. novembrī Vidzemes koncertzālē «Cēsis» uzstāsies velsiešu pianiste, dziedātāja un dziesmu autore Džudita Ouena (Judith Owen), kura pēdējos divdesmit gados bez īpašas ažiotāžas kļuvusi par vienu no interesantākajām britu dziesminiecēm.

Dž. Ouenas dziesmās savijušies džežs, folks, souls, arī roks un popmūzika, bet daiļradi kopumā raksturo dziesminieku žanra tradīcijās sakņota oriģinalitāte, inteliģence un stāstnieces talants, kas viņas sacerējumus padara par elegantām muzikālām novelēm, mūsdienu sabiedrības norišu komentāriem. Viņa pati uzsver, ka ir ļoti daudzveidīga mūziķe: «Tas tādēļ, ka es uzaugu ar visu šo mūziku no operas līdz Sinatram, no Džonijas [Mičelas] līdz Stīvijam Vonderam, un visu, kas tur pa starpu.»

Mākslinieces sakņu un kultūrkonteksta izjūtu apliecina arī interpretācijas spēja – pat simtiem reižu dzirdētas dziesmas, kā Deep Purple hārdroka hits Smoke on the Water vai Mungo Jerry vasarīgi bezrūpīgais šlāgeris In the Summertime viņas versijā izklausās kā nekad agrāk.

Džuditas talantu augstu novērtējuši ne vien daudzu valstu klausītāji un kritika, bet arī džeza dīva Kasandra Vilsone, blūzmenis Keb’ Mo’, folkroka leģenda Ričards Tompsons u.c. prominenti mūziķi, ar kuriem viņu saista radoša sadarbība. Dziedātājas ierakstos piedalās visaugstākā līmeņa instrumentālisti (jaunākajā albumā, pērn izdotajā «Somebody’s Child» dzirdami leģendāri amerikāņu sesiju mūziķi, kas strādājuši arī ar Ouenas autoritātēm – dziesminiecēm Džoniju Mičelu, Kerolu Kingu, Loru Nairo u.c.). Šogad viņa ir Braiena Ferija koncertu iesildītāja ASV, Kanādā, Austrālijā un Eiropā - abu muzikālās simpātijas ilgst jau vairākus gadus, un Ouenas albumā «Somebody’s Child» dzirdama arī Ferija jaunības grupas Roxy Music klasiskā hita «More Than This» lieliska kaverversija.

Līdz šim Džudita Ouena izdevusi desmit albumus un vienu labāko dziesmu izlasi.

Biļetes uz koncertu bilesuparadize.lv un šeit:

www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu