Festivālā «Porta» ukraiņu elektrofolka grupa «Onuka»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasaules mūzikas festivālā «Porta» uzstāsies viena no šā brīža spilgtākajām elektrofolka grupām «Onuka» no Ukrainas, kā arī apvienība «Shono» no Burjatijas. Mākslinieki uzstāsies 12. novembrī Vidzemes koncertzālē «Cēsis», informē festivāla rīkotāji.

«Onuka» ir talantīgās ukraiņu vokālistes Natas Žičenko un atpazīstamā mūzikas producenta Jevgeņija Filatova vairākkārt apbalvots kopprojekts, kura mūziku koncertos izpilda septiņi cilvēki. Viņu mūzikā sastopas vairāki mūzikas žanri, skaista inovatīvo, futūristisko, dziļi sakņoto un tradicionālo elementu saskaņa, modernu aranžējumu apvienojums ar Ukrainas tautas mūzikas elementiem.

«Onuka»
«Onuka» Foto: Publicitātes foto

Ukraiņu ansamblis viesmākslinieku lomā uzstāsies arī šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas notiks 13. maijā Kijevā. Onuka stāsta: «Daudzas reizes mūs ir aicinājuši startēt Ukrainas nacionālajā konkursa atlasē, lai cīnītos par iespēju pārstāvēt Ukrainu, bet es vienmēr kategoriski atteicos, saprotot, ka tā nav mana auditorija un maniem grupas atbalstītājiem tas arī nešķiet pareizi. Turklāt savā dzīvē esmu piedalījusies daudz dažādos konkursos, tādēļ vairs nevēlos tajos piedalīties. Taču uzstāties kā viesim un parādīt savu mūziku un pārstāvēt Ukrainu šādā veidā ir pagodinājums un iespēja sevi parādīt.»

Līdzās «Onuka» Cēsīs 12. novembrī uzstāsies arī mūzikas grupa «Sohno» (tulkojumā no burjatu valodas – vilks), kas izveidota 2014. gadā. Grupas līderis Aleksandrs Arhinčejevs ir vadošais virstoņu vokālists Burjatijā un improvizācijas meistars, viņš ir izslavēts ar savu burjatu nacionālo eposu – uligeru – un tautas stāstījumu izpildīšanas mākslu. Aleksandru dēvē cilvēku–orķestri, viņš spēlē daudzus mūzikas instrumentus: morinhuru, suhhuru, limbu, homushembardu u.c.

Biļetes uz festivālu «Porta» pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu