Nekāda šova! Eirovīzijā uzvar Portugāle

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Laikam Latvija šogad tiešām netrāpīja ar savu izvēli, sūtot uz lielo Eirovīzijas finālu krāšņo, kolorīto Agnesi Rakovsku un grupu «Triana park», jo Eiropā šogad pieprasījums ir pēc vienkāršām, askētiskām, sirsnīgām lietām. 2017. gadā par Eirovīzijas uzvarētāju kronēts Portugāles pārstāvis Salvadors Sobrals ar dziesmu «Amar Pelos Dois». Viņš reiz bija saslimis ar sociālajiem tīkliem, bet tagad vairs tos nelieto. Kur vēl simboliskāks protests ārišķīgumam un vēlmei par katru cenu eksponēties?

Interesanti, ka dziesmas autore ir 27 gadus vecā alternatīvā, soula un džeza stila dziedātāja Salvadora Sobrala (Salvador Vilar Braamcamp Sobral) māsa - Luisa Sobrala, kas fināla noslēgumā arī stājās pie mikrofona un nodziedāja kopā ar brāli dziesmu.

Portugāle starptautiskajā konkursā kopumā piedalījusies 49 reizes. Šīs valsts pārstāvjiem pirms tam ne reizi nav izdevies uzvarēt. Labākais rezultāts sasniegts 1996. gadā, kad šīs valsts pārstāvim izdevās iegūt 6. vietu. Taču trīs reizes kopvērtējumā portugāļi Eirovīzijā bijuši pēdējie – 1964., 1974. un 1997. gadā, turklāt 1964. un 1997. gadā no pārējās Eiropas neieguva nevienu punktu.

2. vietā ierindojās 17 gadus vecais Kristians Kostovs no Bulgārijas.

Kristians Kostovs
Kristians Kostovs Foto: REUTERS

3. vietā - Moldova ar dziesmu «Hey, Mamma!».

«Triana park» ar dziesmu «Line» neiekļuva Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu