«Soundgarden» solists Kriss Kornels izdarījis pašnāvību

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu rokgrupas «Soundgarden» solista Krisa Kornela nāve atzīta par pašnāvību, vēsta ASV mediji.

Kornels izdarījis «pašnāvību pakaroties», vēsta laikraksts «Detroit Free Press», citējot Veina apgabala tiesu medicīnas ekspertu biroja paziņojumu.

52 gadus vecais mūziķis ap pusnakti atrasts savā numuriņā Detroitas viesnīcā «MGM Grand» pēc uzstāšanās koncertā ar savu grupu «Soundgarden» trešdienas vakarā.

Policija diviem Detroitas laikrakstiem atzina, ka mūziķis atrasts ar saiti ap kaklu.

Mūziķa ģimene paziņojumā, kas izplatīts ar advokāta starpniecību, noraida «secinājumus, ka Kriss apzināti un tīši» būtu atņēmis sev dzīvību.

Kamēr nav iegūti toksikoloģisko analīžu rezultāti, nav iespējams ar pilnu pārliecību pateikt, kā mūziķis nomiris, paskaidroja ģimene.

Kornelam bijis izrakstīts nomierinošais līdzeklis «Ativan» un šīm zālēm ir dažādi blakusefekti, sacīja advokāts Kērks Peisičs.

Kornela atraitne Vikija paziņojumā apliecināja, ka viņa runājusi ar dzīvesbiedru pēc uzstāšanās Detroitā.

Mūziķis sacījis, ka iedzēris «vienu vai divas «Ativan» tabletes» virs noteiktās devas, turklāt runājis neskaidri, atcerējās Vikija Kornela.

Vēl pirms koncerta Kornels tviterī ierakstīja: «Detroita. Beidzot esmu atpakaļ roka pilsētā.»

Mūzikas pasaules zvaigznes, ieskaitot Eltonu Džonu un Deivu Navarro, tviterī ierakstījuši veltījuma vārdus Kornelam, kas tiek uzskatīts par vienu no ASV grandža kustības dibinātājiem.

Kornels bija arī solists alternatīvā roka grupā «Audioslave» un ir ierakstījis hitu «You Know My Name» 2006. gada Džeimsa Bonda filmai «Casino Royale».

Līdz ar Kornela aiziešanu mūžībā atjaunojusies interese par viņa ierakstiem. Tā ASV tīmekļa veikala «Amazon» pārdotāko digitālo albumu pirmajā desmitniekā piektdien bija seši Kornela un viņa grupu albumi, bet topa virsotnē atradās «Soundgarden» albuma «Superunknown» 20.gadadienas izdevums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu