Morisetes albums «Jagged Little Pill» pārtaps mūziklā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Kanādiešu dziedātājas Alanisas Morisetes 1995. gada albums «Jagged Little Pill» pārtaps mūziklā, kura pirmizrāde plānota nākamā gada maijā, ziņo mediji. Mūzikls vēstīs par mūsdienu ģimeni, ko veido dažādu paaudžu cilvēki, un viņu savstarpējām attiecībām un attiecībām ar pasauli, tostarp pieskaroties tādiem jautājumiem kā dzimuma identitāte un rase, teikts producentu paziņojumā.

Mūziklu uzvedīs režisore Daiena Paulusa, kura uz Brodvejas skatuves atdzīvinājusi arī tādus mūziklus kā «Hair» un «Pippin», bet scenāriju rakstīs Diablo Kodija, kuras kontā ir godalgotās amerikāņu drāmas «Juno» scenārijs.

Morisete atzinīgi novērtēja sadarbību ar Paulusu un Kodiju, sakot, ka šis projekts ir viņas muzikālā teātra sapņa piepildījums un pacels viņas dziļi personiskās dziesmas pavisam citā cerību, brīvības un sarežģītības līmenī.

«Jagged Little Pill» bija viens no pirmajiem ārkārtīgi veiksmīgajiem albumiem pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu alternatīvā roka uzplaukumā un tika uzskatīts par apliecinājumu sieviešu spēkam un iespējām.

Morisete par albumu «Jagged Little Pill» saņēma vairākas «Grammy» balvas, tostarp kategorijā «gada albums». 21 gada vecumā viņa kļuva par jaunāko mūziķi, kas līdz tam apbalvots ar šo «Grammy» balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu