«London Grammar» jaunais albums iekaro britu topu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«The XX + Anna Kalvi,» tā pavisam īsi un kodolīgi varētu raksturot šo britu mūzikas grupu «London Grammar», kuras debijas plate «If You Wait» 2013. gadā britu topā uzšāvās līdz pat 2. vietai. Šonedēļ trio spējis iekarot Apvienotās Karalistes UKtop40 ar savu otro plati «Truth Is A Beautiful Thing» (Ministry of Sound).

Atgādinām, ka grupas pirmsākumi meklējami 2009. gadā, kad dziedātāja Hanna Reida (Hannah Reid) un ģitārists Dens Rotmans (Dan Rothman) iepazinās Notinghemas Universitātē un sāka kopā muzicēt. Pēc pāris gadiem duetam pievienojās multiinstrumentālists Dots Meidžors (Dot Major), īstajā vārdā Dominiks, un tieši šo brīdi var uzskatīt par «London Grammar» sākumu. Hanna pie savām jaunības muzikālajām ietekmēm min Maiklu Dzeksonu, Vitniju Hjūstoni, savukārt Dots ir liels «The Smiths» un Deivida Bovija cienītājs.

Līdz ar to pagājušās nedēļas līderis Eds Šīrans (Ed Sheeran» ar «÷» (Asylum/Warner) noslīdējis uz 2. vietu.

Amerikāņu kantri leģendas Glena Kembela 64. un pēdējais albums Adiós (viņš sirgst ar Alcheimera slimību) startē 3. vietā.

4. vietā nemainīgi Rag’N’Bone Man’ ar «Human», tikmēr 5. vietā divi grupas «Fleetwood Mac» dalībieki - Lindsijs Bakinhems (Lindsey Buckingham, 67) un Kristīna Makvī (Christine McVie, 73).

Kad 2014. gadā šajā britu/amerikāņu grupā «Fleetwood Mac» nolēma atgriezties Makvī, paralēli koncertiem sākās arī aktīvs radošs darbs pie jaunām dziesmām. Tiesa, tā vietā, lai varētu tapt jauns «Fleetwood Mac» albums, otras grupas solistes Stīvijas Niksas (Stevie Nicks) neiesaistīšanās dēļ dziesmu idejas tika īstenotas šādā - divu mūziķu kopīgā albumā.

«Tas, ko mēs darām, - dodamies turnejās, spēlējam simtiem koncertu un nopelnām daudz naudas. Mēs lieliski pavadām laiku. Sēdēt studijā un ierakstīt plati nav tik lieliska laika pavadīšana,» kādā intervijā izteikusies Niksa.

Šajā ierakstā piedalās arī divi citi «Fleetwood Mac» mūziķi - Miks Flītvuds un Džons Makvī, taču rezultātā šis ieraksts netiek pozicionēts kā jauns «Fleetwood Mac» albums.

Jaunais Keitijas Perijas albums «Witness» tikai 6. vietā.

Rokenrola pioniera Čaka Berija «Chuck» numur 9.
Singlu topā 1. vietā sesto nedēļu pēc kārtas Luis Fonsi, Daddy Yankee un Justin Bieber ar «Despacito».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu