Ketijas Perijas «Liecinieks» numur 1

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Amerikāņu dziedātāja Keitija Perija (Katy Perry), kas šonedēļ pie klausītājiem atgriezusies ar jaunu albumu «Witness» («Liecinieks»), iekarojusi ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» topa 1. vietu, ziņo «billboard.com».

Albums, kas seko 2013. gada «Prism», nedēļas griezumā pārdots 180 000 vienību, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati. Atgādinām, ka «Prism» pirmās nedēļas starts ar 286 000 bija sekmīgāks.

Jau ziņojām, ka mūzikas kritiķi nav sajūsmā par jauno Keitijas Perijas albumu.

Mūzikas portāls «Metacritic», kurš apkopo pasaules lielāko mūzikas izdevumu recenzijas un to vērtējumus, pagaidām, balstoties uz 17 profesionālām recenzijām, izrēķinājis vidējo «Witness» vērtējumu. Šobrīd tas ir aptuveni 5/10. Vieni uzskata, ka plate ir izcils popmūzikas ieraksts ar nopietnu vēstījumu, citi - ka Perija radījusi kārtējo biznesalbumu, kurā pat nav īsti nevienas prātā paliekošas dziesmas.

«Jo vairāk tu pavadi laiku ar katru no dziesmām, jo vairāk rodas sajūta, ka tas viss ir jau dzirdēts agrāk,» raksta britu izdevuma «The Telegraph» kritiķis.

««Swish Swish», «Power» un «Déjà Vu» ir lieliskas dziesmas, taču viss pārējais albums ir neveiksme,» raksta «Consequence of Sound».

Kāds cits kritiķis albumu nodēvējis par «konceptuālu jucekli».

Atgādinām, ka mēneša sākumā singla «Bon Appetit» popularizēšanas nolūkos 32 gadus vecā Perija ar nelielu busiņu izbrauca Ņujorkas ielās, lai pati saviem faniem pasniegtu gardus ķiršu pīrāgus.

Albuma izdošanas dienā viņa raidīja tiešraidi no savas mājvietas.

2. vietā šonedēļ stabili Komptonas reperis Kendriks Lamārs (Kendrick Lamar) ar jauno albumu «DAMN.» (69 000).

Jaunā R&B dziedātāja SZA ar «Ctrl» debitē 3. vietā.

Popkantri mūzikas apvienība «Lady Antebellum» ar «Heart Break» startē 4. vietā.

Dreika «More Life» numur 5, Eda Šīrana «÷» - 6, bet pagājušās nedēļas līdere 22 gadus vecā dziedātāja ar skatuves vārdu Holzija (Halsey), kuru daudzi pazīst pēc viņas zīmīgā dziedājuma elektroniskās mūzikas dueta «The Chainsmokers» grāvējā «Closer», ar savu otro albumu «Hopeless Fountain Kingdom» (skat. recenziju), numur 7.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu