Portlendas feministu trio «Gossip» dziedātāja izdod solo albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Portlendas feministu trio «Gossip» dziedātāja Beta Dito (Beth Ditto) laidusi klajā pirmo pilnmetrāžas solo albumu «Fake Sugar». Tas ir pirmais ieraksts kopš «Gossip» 2016. gadā paziņoja par savas darbības izbeigšanu.

Jaunajā albumā 36 gadus vecā Dito atteikusies no pēdējo gadu disko eksperimentiem, no mūzikas, ko izdeva gan ar grupu, gan ar elektroniķiem «Simian Mobile Disco», un ieskaņojusi «nobriedušāku» albumu.

«Visi mani geju draugi teica, ka man jāieraksta deju mūzikas plate,» Dito saka intervijā «Rolling Stone».

Tā vietā viņa devās pretējā virzienā, daudz iedvesmas smeļoties no Pola Saimona albuma «Graceland» un dienvidroka.

Foto: Publicitātes foto

«Es apprecējos [ar draudzeni Kristinu Ogatu], tad izjuka «Gossip», 2011. gadā nomira mans tēvs... notiks būtiskas pārmaiņas, un es tās pienācīgi nebiju pārvārījusi,» viņa saka.

Jaunā albuma pirmais singls «Fire» izdots jau aprīlī.

Atgādinām, ka «Gossip» pirmos komerciālos panākumus guva ar 2009. gada albumu «Music for Men. Grupa spēra plašu soli ārpus ierastā raupjā garāžroka skanējuma (kā «Standing in the Way of Control») - kolorīto trio bija ievērojis leģendārais producents un «Columbia Records» līdzīpašnieks Riks Rubins (Rick Rubin) un rezultātā producēja veselu albumu «Music for Men» (skat. recenziju). Tas bija daudz skaļāks, skanējuma ziņā plašāks ieraksts, no kura par superhitu (īpaši Vācijā) kļuva dziesma «Heavy Cross».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu