Malaizijas valsts radio un televīzijā aizliegta dziesma «Despacito»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergi Alexander / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Malaizijas valsts radio un televīzijā dziesmas teksta dēļ aizliegts puertorikāņu dziedātāja Luisa Fonsi un repera «Daddy Yankee» izpildītais hits «Despacito», lai arī tas diez vai mazinās dziesmas popularitāti.

Aizliegums attiecas tikai uz valsts radio un televīziju, bet ne privātām stacijām, vietni «YouTube» vai mūzikas straumēšanās platformām, kas veicinājušas «Despacito» popularitāti.

Komunikāciju ministrs Salehs Saids Keruaks paziņoja, ka dziesma tikusi izpētīta un nolemts to aizliegta, jo tās teksts esot piedauzīgs. Viņš arī aicināja privātās radiostacijas neatskaņot šo dziesmu, izrādot cieņu pret vietējo kultūru.

Islāmistu partija «Amanah» nosodīja dziesmu un aicināja to Malaizijā neatskaņot, jo daudzi mazi bērni to dzied, nesaprotot tās vārdus.

«Mēs respektējam tiesības tikt izklaidētam, bet būtu jābūt skaidrākām vadlīnijām, lai izklaide nesabojā cilvēkus, bet padara viņus labākus,» laikrakstam «The Star» norādīja partijas pārstāve Afriza Umara.

Jau vēstīts, ka «Despacito» kļuvusi par visvairāk straumēto dziesmu.

Ierakstu kompānija «Universal Music», kas izdevusi šo dziesmu, trešdien paziņoja, ka «YouTube», «Spotify» un citās platformās «Despacito» oriģinālā un remiksētās versijas straumētas 4,6 miljardus reižu.

Līdz ar to no visvairāk straumētā dziesmas troņa gāzts Džastina Bībera 2015.gada hits «Sorry», kas straumēts 4,38 miljardus reižu.

Šogad janvārī iznākusī «Despacito» desmit nedēļas bijusi ASV singlu topa pirmajā vietā. Tā sasniegusi singlu topa virsotni apmēram 50 valstīs.

«Despacito» videoklips ir ceturtais visu laiku skatītākais videoieraksts vietnē «YouTube», kur tam bijuši vairāk nekā 2,6 miljardi skatījumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu