«Skaņu mežā» hiphopa duets «Shabazz Palaces»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivālā «Skaņu mežs» 13. oktobrī mūzikas namā «Daile» uzstāsies hiphopa duets «Shabazz Palaces» no Sietlas ASV, informē festivāla rīkotāju pārstāvis Rihards Endriksons.

Projekta vadītājs Išmaels Batlers ir pazīstams kā «Grammy» apbalvotās 90. gadu hiphopa trijotnes «Digable Planets» dalībnieks, un viņa sadarbība ar perkusionistu un producentu Tendaju Maraire velk paralēles starp hiphopa «zelta laikmetu» un abstraktākām mūzikas formām.

Dzīvajos priekšnesumos mūziķi spēlē gan elektroniskus instrumentus, gan bungas un perkusiju, un tā šovi piedāvā albumos dzirdamo materiālu atšķirīgā, plūstošākā un improvizētākā apdarē.

«Ja Batlera pirmais muzikālais projekts veiksmīgi apvienoja hiphopu ar džezu, tad «Shabazz Palaces» velk paralēles ar daudz plašāku žanru klāstu - basu mūziku, «elektro», ekstātisku džezu, «shoegaze» rokmūziku un daudziem citiem tās veidiem. Arī Batlera repošanas maniere ir mainījusies. Tā mēdz plūstoši svārstīties starp «spoken word» atkāpēm un ritmiskāku rečitatīvu, un repera pasniegšanas maniere robežojas no provokatīvi relaksētas līdz pārliecinātai un skaļai, taču pašpietiekami atsvešinātai,» stāstīja Endriksons.

Duets remiksējis rokgrupas «Battles» mūziku, savukārt 2016. gadā viņi devās tūrē cauri Losandželosai kopā ar grupu «Radiohead». Abi «Shabazz Palaces» dalībnieki dibinājuši arī blakusprojektu «Woke» kopā ar producentu «Flying Lotus» un basģitāristu «Thundercat».

Šī gada 14. jūlijā «Shabazz Palaces» laida klajā savus jaunākos albumus «Quazarz: Born on a Gangster Star» un «Quazarz Vs. the Jealous Machines».

2011. gadā albums «Black Up» ierindots augstajā 7. vietā TVNET gada albumu topā.

Festivāls «Skaņu mežs» šogad svinēs savu 15. jubileju. Biļetes uz festivālu iespējams iegādāties Biļešu Servisa kasēs, kā arī «www.bilesuserviss.lv». Abonements uz divām festivāla dienām maksā 20 eiro un ir nopērkams tikai iepriekšpārdošanā, savukārt biļešu sākotnējās cenas uz vienu koncertu vakaru ir 15 eiro.

Festivālu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Kultūras ministrija, Rīgas dome, fonds «Trust for Mutual Understanding» un «Kulturkontakt Nord».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu