Džoels klusā protestā uzstājas ar Dāvida zvaigzni uz uzvalka

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @EBS9291

Amerikāņu rokmūziķis Bilijs Džoels (Billy Joel) koncertā Ņujorkā uzstājās ar dzeltenu Dāvida zvaigzni uz sava uzvalka, klusi protestējot pret balto rasismu pēc vardarbības Virdžīnijas štata Šarlotsvilas pilsētā.

Džoels pirmdienas vakarā koncertēja Medisonskvērgārdenā, uzvilcis žaketi, kuras priekšā un uz muguras bija pazīstamais ebreju reliģiskais simbols, liecināja viņa fanu internetā ievietotas fotogrāfijas.

Nacistiskajā Vācijā, kas īstenoja ebreju holokaustu, ebreji bija spiesti valkāt dzeltenu Dāvida zvaigzni uz apģērba kā identifikācijas zīmi.

Džoels piedzima 1949. gadā Ņujorkā ebreju ģimenē. Viņa tēvs pianists bija aizbēdzis no Vācijas, kur pārējie radinieki bija nogalināti holokaustā.

Džoels, kurš uzstājās Medisonskvērgārdenā 90. reizi, neizteica nekādus komentārus.

Viņa meita Aleksa Reja Džoela mobilajā lietotnē «Instagram» nosauca savu tēvu par «viscaur lepnu ebreju ņujorkieti».

Pirms tam viņa bija paudusi sašutumu par ASV prezidenta Donalda Trampa izteikumiem, kuros viņš vainoja abas puses Šarlotsvilā notikušajā vardarbībā starp balto rasistu demonstrācijas dalībniekiem un tās pretiniekiem, kā arī sacīja, ka abās pusēs bijuši «ļoti jauki cilvēki».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu