«Palladium» Dirkšneidera grupa «Dirkschneider». Iesilda «Raven»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

8. novembrī «Palladium» koncertzālē būs unikālā iespēja baudīt visus lielākos «Accept» hitus tās vokālista Udo Dirkšneidera izpildījumā. Kopā ar grupu «Dirkschneider» Udo pēdējo reizi izpildīs «Metal Heart», «Princess Of The Dawn» un, protams, «Balls To The Wall». Koncerta rīkotāji atklājuši arī koncerta iesildītājus - tā būs grupa «Raven».

Britu smagā metāla jauno vilni (NWOBHM; pazīstamākie pārstāvji - Def Leppard, Iron Maiden, Motorhead, Girlschool, Saxon, Venom u.c.) pārstāvošā grupa «Raven» tika dibināta 1975. gadā Ņūkāstlā, sanākot kopā brāļiem Džonam un Markam Galaheriem un Polam Boudenam. Viņiem raksturīgais skanējums apvieno britu hārdroku un progesīvo roku. Pateicoties ārkārtīgi enerģiskajiem koncertsniegumiem un sporta ekipējuma izmantošanai tajos, viņu muzicēšanas stils nodēvēts par «atlētisko roku».

«Raven» pirmie albumi ir tik svaigi un iespaidīgi, ka ļoti ātri pievērš ne tikai Lielbritānijas, bet arī ASV smagā roka industrijas uzmanību.

Tai laikā tikko atpazīstamību gūstošās, bet tagad pasaulslavenās trešmetāla grupas «Metallica» un «Anthrax» par vienu no saviem ietekmes avotiem min tieši «Raven». 1983. gadā noritēja kopīga «Metallica» un «Raven» koncertturneja, kuru mūsdienās bundzinieks Larss Ulrihs atceras šādi (skat. video).

Ierakstu kompānijas «Atlantic» ietekmē 80. gadu vidū grupas skanējums kļūst manāmi komerciālāks, kas liek novērsties daļai formācijas kvēlāko fanu. Pēc pāris albumiem «Atlantic» paspārnē «Raven» nolemj atgriezties pie «klasiskajām vērtībām», kurām viņi palikuši uzticami līdz pat mūsdienām.

Kopumā iznākuši 13 studijas albumi, un saskaņā ar jaunāko informāciju tieši šogad «Raven» ķeršoties pie pavisam jauna materiāla ierakstīšanas.

Kādā aprakstā uzsvērts: «Sagrieziet šos puišus ar asmeni, un viņi asiņos visīstāko smago metālu, kādu vien spējat iedomāties! Uz planētas Zeme vienkārši neeksistē vēl intensīvāk spēlējošas koncertgrupas.»

Visā «Biļešu servisa» tīklā un www.bilesuserviss.lv turpinās biļešu pārdošana uz Udo Dirkšneidera «Accept» repertuāra atvadu koncertu. To cena ir tikai €25.

«Dirkschneider» koncertturnejai dots nosaukums «Back To The Roots Part II», un tās divas stundu garajā programmā atlasīts viss labākais no 10 albumiem, kas tapuši Dirkšneidera un «Accept» sadarbības periodos. Pēc šā koncerta Udo nosolījies vairs nekad un nekādos apstākļos nedziedāt nevienu «Accept» sacerējumu.

Pats Udo stingri nosolījies, ka pēc šīs turnejas viņš nekad un nekādos apstākļos vairs nedziedās nevienu no «Accept» perioda dziesmām: «Es, protams, zinu, ka ļaudīm patīk dzirdēt «Accept» dziesmas manā izpildījumā, bet es tomēr vēlos to beigt. Vēlos aizvērt kā grāmatu, pasakot: «Lieliska, bet tā nu ir galā. Esmu to izlasījis!» Dzīvē kādreiz pienāk brīdis, kad tev kaut kas ir jāpabeidz. Es vēlos pabeigt visu, kas saistīts ar «Accept». Un šī būs pēdējā reize.»

Atgādinām, ka «Accept» Rīgā uzstājās 2012. gadā bez Udo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu