«Arēnā Rīga» grupa «Mumiy Troll»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Neticami, bet šī Krievijas, Vladivostokas grupa dibināta jau tālajā 1983. gadā, un ar 49 gadus veco solistu Iļju Lagutenko priekšgalā turpina radoši izpausties arī vēl 2017. gadā. Šovasar redzējām Lagutenko ar domubiedriem Piena festivālā. Ik pa laikam grupa Rīgā uzrīko arī kādus vērienīgākus koncertus, un tā jau šonedēļ, 13. decembrī, atzīmējot sava pirmā oficiālā albuma «Morskaya» (1997) 20 gadu jubileju, grupa uzstāsies Arēnā.

Papildus «Morskaya», koncerta programmā būs iekļautas kompozīcijas no vēlākiem albumiem, kā arī vairākas jaunas kompozīcijas.

«Morskaya» ir pirmais grupas studijas albums. Tas ierakstīts un producēts 1996. gadā Londonā par Iļjas Lagutenko un viņa draugu mūziķu līdzekļiem. Ieraksts tika izdots 1997. gada pavasarī. «Albums atstājis nozīmīgu ietekmi ne vien uz Krievijas mūzikas tālāko attīstību, bet arī uz visu divtūkstošo gadu sākuma un mūsdienu radošo paaudzi. Tā ietekmē veidojušies daudzi talanti - mūziķi, dizaineri, mākslinieki un režisori,» tā preses paziņojumā raksta koncerta rīkotāji.

Ar dziesmas «Vladivostok 2000» videoklipu apraidi sāka televīzijas kanāls «MTV Krievija». Albuma kompozīcija «Utekay» iekļauta «100 labāko 20. gadsimta Krievijas roka dziesmu» sarakstā, kā arī 2007. gadā ierindota žurnāla «Rolling Stone» sarakstā «40 dziesmas, kas izmainījušas pasauli».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu