Miris ietekmīgās grupas «Hüsker Dü» bundzinieks Grants Harts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Kad «Nirvana» basģitāristam Kristam Novoseličam (Krist Novoselic) savulaik jautāts par grupas stilu, viņš atbildējis, ka tas «neesot nekas jauns; Hüsker Dü tā spēlēja pirms mums». Šonedēļ presē nonākušas ziņas, ka 56 gadu vecumā trešdien miris šīs ietekmīgās amerikāņu grupas bundzinieks, dziedātājs un dziesmu autors Grants Harts (Grant Hart)

Nāves iemesls - vēzis.

Grupu «Hüsker Dü» 1979. gadā dibināja ģitārists/vokālists Bobs Molds (Bob Mould), basists Gregs Nortons (Greg Norton) un Harts.

«Hüsker Dü» bija viena no pirmajā hardcore panka grupām, 80. gados laižot klajā sešus albumus. Mūzikas kritiķi īpaši augstu vērtē 1984. gada «Zen Arcade».

Pēc grupas izjukšanas 1988. gadā Harts muzicēja vairākās citās apvienībās. Būdams mākslinieks, kas atbildīgs par visiem grupas vākiem, viņš daudz gleznojis.

Izdevis arī vairākus soloalbumus, nesenākais no tiem «The Argument» 2013. gadā.

This one hurt. Bad. The passing of Grant Hart of Hüsker Dü .. there are no words that describe the huge impact that Grant Hart and Bob Moulds music on Green Day. When we first started we listened to Warehouse songs and stories, candy apple gray, flip your wig constantly. We were 16 years old. Hüsker Dü was our favorite band. We became a three piece because of Hüsker. We went through adolescence listening to this band. I wanted to be a song writer because of Hüsker Dü To put it simply there would be no GD if it wasn't for Hüsker Dü .. Grant where ever you are , I don't have to put on your records to listen to them. They are memorized in my head. "Please leave a number and a message at the tone Or you can just go on and leave me alone" heart breaking #granthart #hüskerdü

A post shared by Billie Joe Armstrong (@billiejoearmstrong) on

Foto: Vida Press
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu