«Rīgas A Capella festivālu» atklās ar grupas «The Swingles» koncertu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/Solalasweden

Koncertzālē «Palladium» 20.oktobrī ar grupas «The Swingles» koncertu tiks atklāts «Rīgas A Capella festivāls», aģentūru LETA informēja festivāla producents Guntis Cimiņš.

Festivāls šogad norisināsies no 20.oktobra līdz 22.oktobrim. Tā viesi būs vokālā grupa «Solala» no Zviedrijas, pašmāju vokālā grupa «Latvian Voices» un festivāla jauniešu koris. Pasākuma noslēgumā garīgās mūzikas koncertu Rīgas Domā sniegs kamerkoris «Blagovest». Tāpat pasākuma programmā iekļautas meistarklases, kuras vadīs pasniedzēji no Dānijas.

Vokālā grupa «The Swingle Singers» izveidota pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, taču vēlāk sāka sevi saukt vienkāršāk - «The Swingles». Kopš tā laika grupas skaņdarbi izmantoti tādu seriālu skaņu celiņos kā «Sex and the City», «Milk», «Grey’s Anatomy» un citos. Tāpat, mainoties vokālistu pamatsastāvam, grupa kopš dibināšanas kļuvusi par piecu «Grammy» balvu laureātiem, kā arī izdevusi vairāk nekā 50 studijas ierakstus.

Šī gada martā «The Swingles» laida klajā albumu «Folklore», kurā iekļautas dažādu valstu folkmūzikas aranžējumi.

«Vokālās grupas «The Swingles» koncerts ir viens no lielajiem šī gada festivāla notikumiem. Pasaules vokālās mūzikas zvaigznes ar savu neparasti plašo un unikālo skanējumu pārsteigs daudzus un būs apliecinājums cilvēka balss neierobežotajām iespējām. Šis būs viens no nozīmīgākajiem koncertiem «Rīgas A Cappella festivāla» vēsturē,» pauda Cimiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu