Soulmūzikas dziedātājs Čārlzs Bredlijs zaudējis cīņā ar vēzi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Amerikāņu soulmūzikas dziedātājs Čārlzs Bredlijs (Charles Bradley), kuru šovasar vaigā skatījām festivālā «Positivus», zaudējis cīņā ar vēzi.

«Es cīnīšos tāpat kā esmu cīnījies visu savu dzīvi ar dažādiem šķēršļiem,» pagājušajā gadā paziņoja dziedātājs. Tomēr Bredlijs, kurš 2016. gadā uzstājās Positivus festivālā Salacgrīvā, un tikai pērn paziņoja, ka viņam atklāts kuņģa vēzis, mūžībā aizgājis 68 gadu vecumā.

Īsumā par Čārlzu Bredliju

Bredliju atrada retrosoula izdevniecība «Daptone», kas pēdējos gados reanimē klasisko 1960. gadu soulmūziku un laidusi klajā arī Šāronas Džounsas (Sharon Jones), Lī Fīldsa (Lee Fields) un Naomi Šeltones (Naomi Shelton) soulmūzikas ierakstus.

Īsumā. Bredlijs dzimis 1948. gadā, bērnībā daudz dzīvojis uz Bruklinas ielām. Viņa dzīve mainījās, kad 1962. gadā māsa viņu aizveda uz Džeimsa Brauna (James Brown) koncertu. Kopš tās reizes Bredlijs saprata, ka vēlas savu dzīvi saistīt ar mūziku. Drīz jauneklis atrada pavāra darbu, izveidojis savu pirmo grupu, taču Vjetnamas karš pārvilka visam svītru, iesaukdams dienestā Bredlija grupas biedrus. Pats viņš bija spiests strādāt kādas Ņujorkas psihiatriskās klīnikas virtuvē.

Pēc deviņiem gadiem slimnīcā Bredlijs aizstopēja līdz pašai Aļaskai, kur arī kādu laiku strādāja par pavāru. Tomēr drīz atgriezās ASV, Kalifornijā, kur nodzīvoja turpmākos 20 gadus. Laiku pa laikam arī muzicēja...

Tikai 50 gadu vecumā viņš sāka uzstāties dažādos mūzikas klubos, atdarinot sava elka Džeimsa Brauna kustības un dziedot viņa dziesmas. Kādu vakaru klubā «Black Velvet» viņu ievēroja «Daptone» boss Gabriels Rots (Gabriel Roth) un uzaicināja pievienoties savai izdevniecībai.

Veiksmīga izrādījās Bredlija un grupas «The Bullets» mūziķa Tomasa Breneka (Thomas Brenneck) radošā sadarbība, kuras rezultātā tikai 2011. gadā tapa pirmais dziedātāja soloalbums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu