Pētījums: Psihopāti priekšroku dod hiphopam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Jauns pētījums ASV atklājis, ka cilvēki ar personības disharmoniju jeb, vienkāršā valodā runājot, psihopāti priekšroku dod hiphopam un R&B stila mūzikai, nevis, piemēram, klasiskajai mūzikai.

Lai arī varētu šķist, ka tieši šie urbānās mūzikas žanri ir nekaitīgi, atšķirībā, piemēram, no stereotipiem, kas pavada smago metālu, taču tieši cilvēki ar psihopātiskām tendencēm vislabprātāk bauda tieši hiphopu un R&B.

Ņujorkas Universitātes pētnieki secinājuši, ka repera Eminema dziesma «Lose Yourself» un apvienības «Blackstreet» skaņdarbs «No Diggity» ir favorītdziesmas cilvēkiem ar augstāku rezultātu personības disharmonijā.

Pētījumā piedalījušies 200 cilvēku, kas klausījās aptuveni 260 dažādu stilu dziesmas.

«Medijos psihopāti atainoti kā bīstami tipi ar cirvjiem, sērijveida slepkavas, bet patiesībā tas nav tik acīmredzami. Šie cilvēki nav kā Džokers no «Betmena», šie cilvēki ir mums līdzās un iekļaujas sabiedrībā,» komentē pētnieks Paskāls Veilišs.

Tikmēr tādas dziesmas kā «The Knack» singls «My Sharona» un dziedātājas Sia «Titanium» izvēlējās cilvēki ar viszemāko rezultātu personības disharmonijā.

Vai mūsu muzikālā gaume kaut kā atspoguļo mūsu iekšējo pasauli, vētīts jau arī agrāk. Tā, piemēram, 2015. gadā kādā pētījumā secināts, ka empātiski cilvēki izvēlas relaksējošu mūziku - softroku, 70. gadu soulu, savukārt mazāk empātiski cilvēki priekšroku dod džezam vai kādam tehniski sarežģītākam žanram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu