Kets Stīvenss jaunajā albumā pārstrādā 60. gadu dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad aprit apaļi 50 gadi kopš britu dziesminieka Keta Stīvensa (Cat Stevens) (pazīstams arī kā Jusufs) debijas albuma «Matthew and Son». 1967. gadā izdots arī otrs albums «New Masters», un, atzīmējot šo gadskaitli, 69 gadus vecais mūziķis 15. septembrī laidis klajā jaunu albumu, kurā no jauna ieskaņojis 60. gadu jau zināmas un mazāk pazīstamas dziesmas.

«The Laughing Apple» ir pirmais albums kopš 70. gadiem (1978. gada albuma Back to Earth), kad uz vāka atkal lasāms Stīvensa īstais skatuves vārds «Cat Stevens». Kā zināms, 1977. gadā Stīvenss pieņēma islāmu un mainīja vārdu, kļūdams par Jusufu Islāmu.

Jusufs, kas īstajā vārdā ir Stīvens Demetre Jorgiu, dzimis Londonā Kipras grieķa un zviedrietes ģimenē. Kets Stīvens bija viņa skatuves pseidonīms.

Foto: Publicitātes foto

Jaunajā albumā iekļautas četras no jauna ieskaņotas dziesmas no albuma «New Masters», kā arī vairākas līdz šim mazāk zināmas un neizdotas kompozīcijas.

Ierakstā Stīvenss apvienojis spēkus ar 70. gadu partneri - ģitāristu Alunu Deivīsu (Alun Davies), ar kuru kopā nebija muzicējis 40 gadus.

«Mighty Peace» ir viena no pirmajām dziesmām, ko Stīvenss sacerējis, būdams pusaudzis 60. gados, bet skaņdarbs «Mary and the Little Lamb» agrāk bija faniem pieejams tikai kā demo ieraksts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu