Žans Mišels Žārs testē Latvijā radītu sintezatoru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Elektroniskās mūzikas pionieris un liels analogo sintezatoru kolekcionārs un lietpratējs Žans Mišels Žārs savā «Facebook» profilā publicējis interesantu video, kurā stāsta par savu «jaunāko rotaļlietu». Un šoreiz tas nav vis kāds sens verķis, bet gan Latvijā radīts ražotāja «Erica Synths» modulārais sintezators. «Tas ir viens no šā brīža labākajiem,» viņš saka.

«Tas ir viegli programmējams un spēj dot skaņai dažādību,» piebilst Žārs un video nobeigumā nodemonstrē, kā skan šis aparāts.

«Erica Synths» sortimentā ir aptuveni piecdesmit dažādu modulāro sintezatoru moduļu, bet kopā ar korpusiem un aksesuāriem ražoto produktu skaits ir ap simts vienībām. Mēnesī uzņēmums pārdod vairākus tūkstošus mūzikas instrumentu, un pērn tā apgrozījums bija gandrīz miljons eiro.

Noskaties video!

Žans Mišels Andrē Žārs ir 1948. gadā dzimis franču komponists, instrumentālists un mūzikas producents. Viņu pamatoti dēvē par elektroniskās mūzikas pionieri, vienu no spilgtākajiem tādu žanru kā ambient un new age pārstāvjiem. Īpaši populārs Žārs kļuvis ar ārkārtīgi krāšņajām koncertizrādēm, kas pulcējušas pat vairāku miljonu cilvēku auditoriju (vislielākais skaits, kas oficiāli dokumentēts Ginesa rekordu grāmatā, - 3,5 miljoni 1997. gadā Maskavā). Vairāk nekā 40 gadu karjeras laikā pārdots ap 80 miljoniem Ž.M.Žāra albumu un singlu kopiju.

Atgādinām, ka Žārs Rīgā uzstājās 2008. gadā.

Aplūko koncerta galeriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu