Bjorka stāsta par to kā viņai uzmācies «kāds dāņu režisors»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DOMINIQUE FAGET / AFP

Pēc neskaitāmām apsūdzībām Holivudas producentam Hārvijam Vainstīnam (Harvey Weinstein) par seksuālu uzmākšanos aktrisēm, šī tēma aplidojusi vai puspasauli. Svētdien ar paziņojumu par to kā viņai arīdzan seksuāli uzmācies kāds dāņu režisors, nākusi klajā islandiešu dziedātāja Bjorka.

«Pašai atklāt gadījumu par savu pieredzi ar kādu dāņu režisoru, mani ir iedvesmojušas sievietes, kas atļāvušās pacelt savu balsi,» viņa raksta. Viņai bijis absolūti skaidrs, ka ienākot kino pasaulē, tajā valda dubultstandarti attiecībā pret sievietēm.

«Kad es vairākas reizes režisoru atraidīju, viņš visiem apkārtējiem radīja ilūziju, ka esmu «sarežģītais zvirbulēns»,» viņa raksta.

Kā zināms, Bjorka nav daudz filmējusies kino, viņas spilgtākā lomā ar dāņu režisora Larsa fon Trīra lentē «Dejotāja tumsā».

Atgadinām, ka septembra sākumā Bjorka laida klajā jaunu skaņdarbu «The Gate», kas ir pirmais vēstnesis no novembrī gaidāmā jaunā studijas albuma.

Iepriekšējais dziedātājas albums Vulnicura izdots 2015. gadā.

Dziesmai «The Gate» tapis arī Endrjū Tomasa Huanga (Andrew Thomas Huang) video. «Tā būtībā ir mīlas dziesma,» intervijā «Dazed» komentējis režisors.

Atgādinām, ka pēdējo reizi islandiešu dziedātāja Rīgā viesojās 2008. gada jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu