Ar diviem koncertiem Latvijā uzstāsies Kaboverdes dīva Nensija Vieira

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2018. gada 12. aprīlī Rīgā, VEF Kultūras pilī un 14. aprīlī Vidzemes koncertzālē Cēsis uzstāsies Kaboverdes jaunā dīva Nensija Vieira (Nancy Vieira). Dziedātāja izceļas ar apbrīnojami kontrolētu balsi, kurā dzirdamas bagātīgas dažādu mūzikas stilu ietekmes, apvienojot tradīciju un mūsdienu mūziku. Koncertā Nensija uzstāsies kopā ar Sezārijas Evoras grupas mūziķiem.

Nensijas Vieiras uzstāšanās maniere ir atbrīvota un mierīga, un dziedātāju pavadošā mūziķu grupa pārvalda tradicionālo instrumentu, piemēram, Brazīlijas kavakinjo, flautas un perkusiju, portugāļu ģitāras spēli. Nensijas repertuārs tiek veidots rūpīgi – līdzās tradicionālajām dziesmām viņa izpilda arī Kaboverdes mūziķa Teofilo Čantres (Teofilo Chantre) kompozīcijas, kā arī jaunu portugāļu dziesminieku darbus. Mūziķe iedvesmu gūst arī no dzejas, piemēram, Kaboverdes dzejnieka Euženio Tavaresa (Eugénio Tavares) daiļrades.

Mūzikas kritiķi Nensiju Vieiru dēvē par Kaboverdes «Baskājainās dīvas» Sezārijas Evoras «pēcteci». Tiesa, vienīgā radniecība abu dziedātāju starpā ir viņu mūzikā uzturētā ciešā saikne ar Kaboverdes tautas mūzikas tradīcijām, kuru pirmsākumi meklējumi pāri okeānam – Āfrikā un Kreolu kultūrā. Turklāt pašos Sezārijas Evoras karjeras pirmsākumos grupā ir spēlējis Nensijas tēvs Herkulano Vieirs, bijušais kuģa kapteinis, kurš vēlāk koncertējis arī ar paša meitu. Savukārt tagad Nensijas pavadošo grupu veido mūziķi, ar kuriem cieši sadarbojusies izcilā Sezārija Evora.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu