Festivāls «Porta» aicina uz meistarklasi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasaules mūzikas festivāla «Porta» rīkotāji digitālajā mūzikas platformā «Spotify» publicējuši šogad Latvijā gaidāmo mūziķu dziesmu izlasi, kā arī aicina interesentus pieteikties perkusiju meistara Abosa Kosimova bezmaksas meistarklasei.

Dziesmu izlasi veido gan līdz šim izziņoto mākslinieku ieraksti, gan arī to mūziķu darbi, kas koncertos piedalīsies sadarbības veidā. 3. novembrī Fon Stricka villā universālais skaņu radītājs Uģis Vītiņš un tautas mūzikas lolotāja Laura Šmideberga veidos muzikālu kopdarbu ar autentisko Udmurtijas republikas tautas mākslinieci Mariju Korepanovu. 4. novembra koncertā mūzikas namā «Daile» novatoriskā apvienība «Xylem Trio» mūsdienīgos aranžējumos izspēlēs latviešu-uzbeku tradicionālās melodijas kopā ar Abosu Kosimovu. Savukārt 10. novembra koncertā Stricka villā japāņu stīgu instrumentu meistars Oki Kano saspēlēsies ar Burjatu grupas «Shono» izdziedātajiem virstoņiem.

Dziesmu izlase noklausāma šeit

Festivāla organizatori informē, ka joprojām iespējams pieteikties bezmaksas meistarklasei, ko Kosimovs sniegs 3. novembrī Stricka villā. Pieteikšanās notiek internetā šeit:

Piesakies

Kosimovs dzimis Taškentā, Uzbekistānā. Doiras spēli viņš sāka praktizēt 10 gadu vecumā, mācoties seno uzbeku instrumentu spēles mākslu pie atzītiem doiras meistariem, vēlāk papildinot prasmes Taškentas Kultūras un mūzikas koledžā. Abosa Kosimova muzikālā darbība ir veltīta uzbeku perkusiju mākslas saglabāšanai un attīstīšanai. Viņš ir pazīstams kā izcils tradīcijas pārzinātājs, skolotājs un komponists.

Pasaules mūzikas festivāla «Porta» programmu piecu dienu laikā no 3. līdz 12. novembrim šogad veidos pieci koncerti trīs Latvijas pilsētās – Rīgā, Cēsīs un Saldū. Dažādās kombinācijās šajos koncertos uzstāsies seši mākslinieki un grupas: Marija Korepanova (Udmurtija), «Svjataja Vatra» (Igaunija/Ukraina), Aboss Kosimovs (Uzbekistāna), Karina Gomes (Gvineja Bisava), «Shono» (Burjatija) un «Onuka» (Ukraina).

Biļetes uz koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā. Pasākumiem tuvojoties biļešu cenas var mainīties. Festivāls «Porta» šogad norisināsies 17. reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu