«Hurts» Rīgā iesildīs lietuvieši «Deeper Upper»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms britu grupas «Hurts» uzstāšanās «Arēnā Rīga» 9. novembrī klausītājus iesildīs Lietuvas mūziķi «Deeper Upper», informē koncerta rīkotāju pārstāve Līva Toniņa. «Deeper Upper» ir puišu kvartets no Viļņas, kas dibināts 2010.gadā, un tā izpilda «indī» un popmūzikas žanru mūziku. Līdz šim grupai iznākuši divi mini albumi - «Structures» (2013) un «Ceremony» (2015), kā arī izdots pilna apjoma albums «Mirrors» (2016).

Grupa 2014. gadā uzvarēja starptautiskā mūzikas konkursā «EuroMusic Contest», balvā saņemot trīs dienu ierakstu sesiju Grieķijas ierakstu studijā «Black Rock».

Karjeras laikā grupa aktīvi koncertējusi Baltijā un citviet Eiropā. Ārpus savas valsts uzstājušies Latvijas pasākumos un klubos, kā arī festivālos «Positivus» un «Summer Sound», «Tallinn Music Week» konferencē, kā arī Lielbritānijas festivālā «Great Escape».

Kā ziņots, «Hurts» 9. novembrī atgriezīsies Rīgā ar jaunu koncertprogrammu, informē koncerta organizatori.

Grupas turnejā pakārtota viņu ceturtajam studijas albumam «Desire», kas nāca klajā 29. septembrī. Turnejas laikā mūziķi sniegs kopskaitā 29 koncertus Lielbritānijā, Somijā, Baltijas valstīs, Baltkrievijā, Vācijā, Čehijā, Slovākijā, Polijā, Ukrainā, Austrijā, Itālijā, Šveicē, Nīderlandē un Krievijā.

Koncerta organizatori sacīja, ka, atšķirībā no daudzām citām grupām, «Hurts» atpazīstamību ieguva līdz ar ar 2010. gadā iznākušo debijas albumu «Happiness». Seši singli no tikai viena diska pabija dažādu Eiropas topu augšgalā. Albums ieguva zelta statusu Lielbritānijā un Austrijā, bet Vācijā tas ieguva platīna statusu.

Duetu «Hurts» 2009. gadā Mančestrā nodibināja vokālists Teo Hačkrafts un multiinstrumentālists Adams Andersons. Par grupas vizītkarti kļuvis elegants, mazliet atsvešināts ģērbšanās stils, drīzāk 80.gadiem nekā mūsdienām raksturīgas melodijas, bieži padrūma, bet intriģējoša tekstuāla noskaņa, ko paspilgtina smeldzes un izmisuma caurausts vokāls, norādīja koncerta organizatori.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu