Rīgā atgriežas henga bungu meistari - duets «Hang Massive»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

26. oktobrī Rīgas Kongresu namā jau otro reizi Latvijā uzstāsies henga bungu duets «Hang Massive» (UK/Sweden), informē kompānijas «Trade Hub Productions» pārstāve Inese Mihasjonoka.

Šoreiz koncertā uzstāsies arī īpašie viesi Viktoria Grebežs no Lielbritānijas, kurai ir latviešu saknes, induss Šiva, kā arī koncertu atvērs duets no Lielbritānijas «Govardo» (ģitāra un vokāls).

«Hang Massive» ir drosmīgi improvizatori un vienlaikus pārliecināti profesionāļi. Denijs Kads (Danny Cudd) un Markuss Ofbīts (Markus Offbeat) muzicē kopā jau daudzus gadus un veiksmīgi uzstājas visā pasaulē. Puiši smalki jūt telpas enerģētiku un uzlādē koncertā klātesošos ar pareizajām vibrācijām. Viņu mūziku par vienlīdz interesantu uzskata gan nelielais cilvēku loks, kuri jau sen aizraujas tieši ar henga bungām, gan tie, kuri apmeklē plašus pasākumus, piemēram, Milānas Augstās modes nedēļu.

Henga skanējums var atgādināt gan arfu un kristāla ērģeles, gan klavieres un ģitāru, zvaniņus un pat cilvēka balsi. Henga bungas, sauktas arī par rokas bungām, ārēji atgādina citplanētiešu lidaparātu, un izvilināt skaņas no šī brīnuminstrumenta iespējams dažādos veidos. Piemēram, spēlējot ar pirkstu galiem, plaukstām vai tās malām. Unikālais sitaminstruments sastāv no divām savienotām metāla pussfērām. Bet galvenais ir tas, ka tā spēlēšanai nepastāv nekādi noteikumi, viss, kas nepieciešams, ir rokas un mūzikas mīlestība!

Ilgi gaidītais jaunais albums, kas tika izlaists 2017. gada sākumā, kā arī jaunie «Hang Massive» projekti sadarbībā ar pasaules līmeņa mūzikas metriem gaida savus klausītājus visā pasaulē. Augot grupai, aug arī tās koncertu mērogi visās iespējamās zemeslodes vietās. Jaunā albuma atbalstam 2017. gada oktobrī «Hang Massive» devies koncertturnejā.

Biļetes var iegādāties Biļešu servisa kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu