Sākas pasaules mūzikas festivāls «Porta»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ar uzbeku perkusionista Abosa Kosimova meistarklasi, Udmurtijas dziedātājas Marijas Korepanovas un Igaunijas kazaku folkroka grupas «Svjata Vatra» koncertu piektdien, 3. novembrī, Karla fon Stricka villā tiks atklāts 17. pasaules mūzikas festivāls «Porta».

Festivālu veidos pieci koncerti divu nedēļu garumā. Šīs nedēļas nogales vērienīgākais vakars izskanēs sestdien, 4. novembrī, mūzikas namā «Daile», kur uzstāsies jau minētais Kosimovs kopā ar latviešu akadēmiski eksperimentālās mūzikas apvienību «Xylem Trio», kā arī dziedātāja Karina Gomeša no Gvinejas Bisavas. Svētdien, 5. novembrī, Gomeša sniegs otru koncertu Saldus mūzikas un mākslas skolā.

Kosimova meistarklases dalībniekiem pieejamas atlaides uz festivāla atklāšanas koncertu. Informācija par dalību meistarklasē pieejama internetā (skat. resursus).

Meistarklase

Festivāla otrās nedēļas piektdienā, 10. novembrī, Stricka villā uzstāsies Burjatijas rīkļu dziedātāju apvienība «Shono» kopā ar japāņu stīgu instrumentu meistaru Oki, savukārt sestdien, 11. novembrī, Vidzemes koncertzālē «Cēsis» viesosies ekstravagantā ukraiņu elektrofolka grupa «Onuka», kā arī jau minētie «Shono».

Biļetes uz visiem festivāla koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu