Bono Lietuvā esot iegādājies lielveikalu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izmantojot Maltā bāzēto ofšoru, Lietuvā, pilsētā Utenā (Lietuvas ziemeļaustrumos) slavenā īru četrinieka «U2» solists Bono esot iegādājies lielveikalu, šodien ziņo britu laikraksts «The Guardian». Bono noliedzis, ka esot rīkojies nelikumīgi.

(papildināts ar pēdējām divām rindkopām)

Bono ir viens no vairākiem slaveniem cilvēkiem, kura vārds minēts nesen nopludinātajos dokumentos, kas jau nodēvēti par «Paradīzes dokumentiem». Tur minēts, ka Bono izmantojis kādu kompāniju Maltā, kas slavena ar nodokļu atlaidēm, lai par 5,1 miljonu mārciņu 2007. gadā iegādātos lielveikalu «Aušra» mūsu kaimiņzemē.

Viņš esot bijis Maltas kompānijas «Nude Estates» galvenais investors. Manipulācijās iesaistīta arī Gērnsijas sala, kas nav Eiropas Savienībā (ES).

Bono pārstāvis kategoriski noliedzis, ka veiktas kādas nelikumības. Viņš esot bijis tikai viens no mazākajiem investoriem, taisnojas mūziķa pārstāvis.

Lai arī Bono plaši pazīstams ar savu labdarības darbu, jau iepriekš viņam pārmestas manipulācijas ar nodokļiem. Bono kritiķi uzskata, ka Īrijas ekonomika iegūtu, ja «U2» visus līdzekļus apgrozītu dzimtenē.

Izanalizējot sākotnējos datus par Bono investīcijām Utenā, Lietuvas Valsts nodokļu inspekcija (VMI) sākusi pārbaudi attiecībā uz Lietuvas kompāniju «Nude Estates 2», kurai pieder minētais lielveikals 3700 kvadrātmetru platībā, vēsta portāls «15min.lt».

«Pret minēto kompāniju pašlaik tiek veiktas kontroles procedūras, un, kamēr tās nebūs pabeigtas un to rezultāti apstiprināti, plašāk situāciju komentēt nevaram,» norādījusi inspekcijas pārstāve Rūta Asadauskaite. «Jāatzīmē, ka VMI, izvēloties nodokļu maksātājus pārbaudēm, tos vērtē pēc riska punktiem, kuri praksē ir augstāki tiem uzņēmumiem un iedzīvotājiem, kuriem bijuši darījumi vai citi sakari ar ārzonas kompānijām,» viņa piebildusi

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu