Lietuvā uzstāsies «Fever Ray»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Zviedru elektroniskās mūzikas grupas «The Knife» soliste Karina Dreijere (Karin Dreijer) sava soloprojekta «Fever Ray» ietvaros 2. martā uzstāsies Lietuvā, Viļņas koncertzālē Compensa, informē Aiga Leitholde, koncertaģentūras «8 Days A Week» pārstāve Latvijā.

Karinas Dreijeres balsij piemīt gan spalgums, gan dziļums. Balsi papildinot ar tehnoloģiju iespējām, tiek radīta muzikāli sarežģīta un noslēpumaina noskaņa. Arī vizuāli mūziķe saglabā noslēpumainību, uzstājoties dažādos tērpos, maskās, ar apgleznotu seju.

Starptautisku atpazīstamību Karina Dreijere iemantoja kopā ar brāli izveidotajā elektroniskās mūzikas grupā «The Knife». Savukārt 2009. gadā Karina debitēja kā solomāksliniece «Fever Ray», par savu debijas albumu saņemot kritiķu un klausītāju atzinību. Albuma singls «If I Had a Heart» plaši tika izmantots TV seriālu «Vikings», «Person of Interest», «Breaking Bad» un «Wentworth» skaņu celiņos.

Šā gada 27. oktobrī «Fever Ray» izdeva savu otro albumu «Pluge». Albumu var dēvēt par elektropopu ar eksperimentālajai mūzikai raksturīgām iezīmēm. Tā fokusā ir ar seksualitāti saistītas tēmas, kas drosmīgi tiek apskatītas kā personīgā, tā arī politiskā kontekstā. Albuma singliem dizaineris Martins Falks (Martin Falck) radījis fantastiskus, baisus videoklipus.

Mūzikas kritiķi «Pluge» velta atzinīgus vārdus, slavējot Karinas individuālismu – viņas spēju paust politisku, ar seksualitāti saistītu vēstījumu, vienlīdz klausītājiem ļaujot izbaudīt mūziku, kas ir brīva no šo nopietno tēmu svara.

Šobrīd «Pluge» var noklausīties mūzikas digitālajos straumēšanas servisos, bet 2018. gada februārī, «Fever Ray» dodoties Eiropas koncertturnejā, albums būs pieejams arī CD un vinila formātā. Eiropas turnejas ietvaros «Fever Ray» uzstāsies 22 valstīs, tajā skaitā 2. martā ar vienīgo koncertu Baltijā - Viļņas koncertzālē Compensa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu