"Arēnā Rīga" uzstāsies čellu rokgrupa Apocalyptica (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar (14.apr.) plkst.19.30 savas pasaules tūres "The Best Of" laikā "Arēnā Rīga" uzstāsies čellu rokgrupa "Apocalyptica", informēja SIA "Makroconcert" sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Rutkovska.

Pirmo reizi somu čellu rokgrupas "Apocalyptica" sastāvam pasaules turnejā pievienosies arī vokālists - somu grupas "Leningrad Cowboys" līderis, amerikāņu izcelsmes soms Tipe Džonsons.

Rīgā grupa ieradīsies no Sanktpēterburgas un jau nākamajā dienā dosies uz Viļņu, kur notiks nākamais grupas koncerts.

2008.gadā "Apocalyptica" guva atzīstamus panākumus, uzstājoties ASV, un tās singls "I don’t care" ar grupas "Three Days Grace" vokālista Ādama Gontjē piedalīšanos bija viena no spēlētākajām kompozīcijām ASV rokmūzikas radiostacijās, sacīja Rutkovska.

Pēc ievērojamajiem panākumiem ASV "Apocalyptica" spērusi vēl vienu soli uz priekšu un kļuvusi par grupu ar dziedātāju, uzaicinot Džonsonu pievienoties grupai pasaules koncertturnejā. Pagaidām plānots, ka Džonsons uzstāsies tikai aprīļa koncertos, tostarp arī Rīgā, taču iespējams, ka sadarbība būs ilgāka.

Grupas "Apocalyptica" pamatsastāvā ir četri dalībnieki - profesionāli čellisti Eika Topinens, Pāvo Lotjonens un Pertu Kivilakso, kā arī bundzinieks Miko Sirens.

Sākot ar piekto studijas albumu, "Apocalyptica" sadarbojas arī ar ietekmīgiem viesmāksliniekiem. Grupas kompozīcijām savu īpašo skanējumu ir piešķīrušas tādas zvaigznes kā Ville Valo no "Him", Tils Lindemans no "Rammstein", Sandra Nasika no "Guano Apes" un daudzi citi.

Sākumā grupas "Apocalyptica" dalībnieki, kas bija Helsinku Sibēliusa Mūzikas akadēmijas studenti, darbojās tikai savam priekam, līdz 1995.gadā kādā no Helsinku klubiem jaunajai grupai tika piedāvāts noslēgt līgumu par pirmā albuma izdošanu.

Pašlaik "Apocalyptica" no mazpazīstamas čellistu apvienības, kas spēlē savu elku dziesmu kaverversijas, pati kļuvusi par ikonu pasaules mūzikas vēsturē un vienu no neparastākajām smagās mūzikas grupām.

Rutkovska informēja, ka pēc "Apocalyptica" koncerta visi grupas fani varēs doties uz Rīgas rokklubu "Rock’n’Riga", kur notiks pasākuma "afterparty".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu