Niks Keivs ieņem «principiālu nostāju», uzstājoties Izraēlā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rokmūzikas tumšais dzejnieks, mūziķis Niks Keivs (Nick Cave), kuram daži kolēģi pārmetuši, ka viņš plāno uzstāties Izraēlā, paziņojis, ka ieņem «principiālu nostāju» attiecībā pret tiem, kuri vēlas, lai mūziķi boikotētu koncertus šajā valstī.

Austrāliešu mūziķis atzinis, ka pirms trim gadiem parakstīt Izraēlas boikota dokumentu viņu aicinājis Braiens Īno (Brian Eno), kā zināms, arī «Pink Floyd» mūziķis Rodžers Voterss (Roger Waters) ir liels Izraēlas kritiķis, arī Elviss Kostelo, Lorīna Hila, taču Keivs nolēmis rīkoties pēc saviem ieskatiem.

«Dienas beigās ir divi iemesli, kāpēc esmu šeit,» viņš saka preses konferencē Telavivā. «Pirmais - es mīlu Izraēlu un Izraēlas cilvēkus, un otrs - vēlos ieņemt principiālu nostāju pret visiem, kas vēlas kaut kādā veidā cenzēt, apklusināt mūziķus.»

Izraēlas boikota kampaņa palestīniešu teritoriju okupācijas dēļ ilgst jau gadiem. Nesen, par spīti protestiem, desmitiem tūkstošu klausītāju priekšā Telavivā koncertu sniedza grupa «Radiohead».

Arī citi mūziķi ignorējuši aicinājumu boikotēt šo valsti, to skaitā «Metallica», Madonna, Eltons Džons (Elton John), Riana (Rihanna), Ozijs Osborns (Ozzy Osbourne) u.c.

Nick Cave And The Bad Seeds nesenākais albums «Skeleton Tree» izdots pagājušogad (skat. recenziju).

Keivs Rīgā uzstājās 2006. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu