Ar diviem koncertiem Latvijā «Grammy» laureāte Gabija Moreno

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

10. maijā Rīgā, VEF Kultūras pilī un 12. maijā Vidzemes koncertzālē «Cēsis» uzstāsies Latīņamerikas «Grammy» laureāte Gabija Moreno (Gaby Moreno). Gvatemalā dzimusī, Losandželosā dzīvojošā dziesminiece Gabija Moreno ļauj savam talantam izpausties daudzveidīgā stilistikā – folkmūzikā, blūzā un džezā, dziedot spāņu un angļu valodās.

Savas muzikālās kvalitātes Gabija Moreno attīstījusi apzinīgā disciplinētā darbā, kas ir mūzikas kritiķu un klausītāju augstu novērtēts. «Moreno vokāls ir kvēls un stilistiski padevīgs, lai viņa turp un atpakaļ viegli variētu starp bosanovu uz blūzroku,» mākslinieci raksturo radiostacijas NPR radījums «Tiny Desk». Bet laikraksts «New York Times» mūziķes balsij velta epitetu «blūza balss ar Edītes Piafas krāšņumu».

2013. gadā mūziķe ieguvusi Latīņamerikas «Grammy» kā labākā jaunā māksliniece, Gabija Moreno aizvadījusi koncertturnejas Latīņamerikas zemēs un ASV. Pērn Moreno pievienojās aktiera un mūziķa Hjū Lorija (Hugh Laurie, pazīstams no seriāla Dr. Hause) grupas «The Copper Bottom Band» koncertturnejā, kopā iedziedot duetu dziesmu «Kiss of Fire».

Moreno ir dziedājusi plecu pie pleca ar tādiem mūziķiem kā grupas «U2» solists Bono, dziesminieks Demians Raiss (Damien Rice), grupas «Grizzly Bear» Danielu Rosenu (Daniel Rossen) un Robinu Peknoldu (Robin Pecknold) no grupas «Fleet Foxes», dziedātāju Treisiju Čapmenu (Tracy Chapman), grupām «Buena Vista Social Club» un «Calexico».

Mūziķes pēdējais, 2016. gadā izdotais albums «Ilusión» ir atgriešanās pie saknēm. No blūza līdz bolero - albums ir mūziķes bilingvālās daiļrades kvintesence, prezentējot viņas daudzveidību. Albums tika nominēts Latīņamerikas Grammy kategorijā «Labākais popmūzikas albums».

Šonedēļ Gabija Moreno uzstāsies Eiropā, lai prezentētu savu jauno albumu. Latvijā māksliniece koncertēs 10. maijā Rīgā, VEF Kultūras pilī un 12. maijā Vidzemes koncertzālē Cēsis.

bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu