Vācijas sabiedriskās radiostacijas boikotēs Rodžeru Votersu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas sabiedriskās radiostacijas atteikušās pārraidīt rokgrupas «Pink Floyd» bijušā dalībnieka Rodžera Votersa gaidāmos koncertus, apsūdzot mūziķi antisemītismā, kas izpaužoties viņa koncertu laikā izteiktajos aicinājumos boikotēt Izraēlu.

Radiostacijas «Antenne Brandenburg» un «radioBerlin 88.8», kas pieder raidorganizācijai RBB, pirmdien paziņoja, ka netranslēs tiešraidē 1. un 2. jūnijā paredzētos Votersa koncertus.

«RBB ir svarīgi šajā jautājumā ieņemt nepārprotamu nostāju» pret Berlīnes un Brandenburgas ebreju kopienu, norādīja raidorganizācijas menedžere Patrīcija Šlēzingere.

Pēdējo dienu laikā līdzīgus lēmumus pieņēmušas arī citu federālo zemju raidorganizācijas - «Westdeutsche Rundfunk» un «Norddeutsche Rundfunk».

Voters savos koncertos regulāri aicina boikotēt Izraēlu, bet reizēm to laikā tiek palaisti cūkas formā veidoti gaisa baloni, kam uzkrāsota Dāvida zvaigzne.

«Pink Floyd» dibinātājs un vizionārs Voterss (Roger Waters) 2018. gada vasarā, 24. augustā uzstāsies «Arēna Rīga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu