Miris "soulmūzikas krusttēvs" Džeimss Brauns (99)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV dienvidu pilsētā Atlantā 73 gadu vecumā miris par "soulmūzikas krusttēvu" dēvētais Džeimss Brauns, pirmdien ziņo ASV mediji.

Tiek ziņots, ka viņš svētdienas vakarā ar smagu plaušu karsoni nogādāts Emorija Kroforda Longa slimnīcā, taču slimnīcas pārstāvji šādas ziņas nedz apstiprināja, nedz noliedza.

Brauns savu mūziķa karjeru sāka 1953.gadā, bet slavas virsotnes sasniedza piecdesmito gadu beigās un sešdesmito gadu sākumā, aizraujot publiku ar savu uzstāšanos "dzīvajā" un virkni plašu popularitāti izpelnījušos dziesmu.

Tieši sešdesmitajos gados Brauns piedzīvoja vislielāko popularitāti savas muzikālās darbības laikā.

Divas viņa dziesmas - "Papa''s Got a Brand New Bag" un "I Got You (I Feel Good)" - saglabāja visvairāk pārdotākā singla pozīcijas vairāk nekā mēnesi no vietas.

Mūziķa soulmūzikas krusttēva statuss ir neapstrīdams, jo viņš visā savas muzikālās darbības laikā iedvesmojis cilvēkus vairākās paaudzēs.

Brauns ierakstījis vairāk nekā 50 albumu, un vairāk nekā 119 viņa singlu iekļuvušas populārāko dziesmu tabulās. Soulmūzikas zvaigzne uzņemta arī rokenrola Slavas zālē, bet 1992.gadā Brauns saņēmis "Grammy" balvu par ieguldījumu mūzikā.

Mūziķis atstājis lielu iespaidu uz visiem mūzikas žanriem - džezu, rokmūziku, regeju, diskomūziku, elektronisko mūziku un hiphopa mūziku, transformējis gospeļus "rhythm & blues" soulmūzikā un "funk" mūzikā.

Šī gada 28.jūlijā Brauns uzstājās hallē "Arēna Rīga".

Komentāri (99)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu