Latvijā šogad gaidāms "Queen un Pola Rodžersa" koncerts (papild.) (32)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19.septembrī "Arēnā Rīga" savas jaunās koncerttūres "Cosmos Rocks" laikā koncertu sniegs leģendārā rokgrupa "Queen" ar Polu Rodžersu, informēja koncertaģentūras "Baltic Music Promotions Latvija" sabiedrisko attiecību asistente Kristīne Tjarve.

Grupas koncerttūre tiek rīkota saistībā ar grupas jaunā albuma "The Cosmos Rocks" iznākšanu. Jaunais albums klajā nācis pēc 13 gadu pārtraukuma.

Jaunajā albumā atkal dzied grupas "Free" bijušais solists Pols Rodžerss, kas pievienojās "Queen" pēc tās solista Fredija Merkūrija nāves. No "Queen" oriģinālā sastāva projektā "Queen + Paul Rodgers" muzicē bundzinieks Rodžers Teilors (Roger Taylor) un ģitārists Braiens Mejs (Brian May). Basģitārists Džons Dīkons (John Deacon) pameta grupu 90. gadu beigās.

Šis būs pirmais grupas albums ar jauniem studijas ierakstiem kopš 1995.gada ieraksta "Made In Heaven", kurā bija apkopoti pēdējie ar Merkūriju veiktie ieraksti.

Biļetes Latvijā varēs iegādāties "Biļešu servisa" kasēs. Biļešu cenas būs no 30 latiem par stāvvietu, fanu zonā biļetes maksās 40 latus.

Tiek prognozēts, ka biļetes uz šo koncertu tiks izpirktas ļoti īsā laikā. "Visi zina, kas ir "Queen" mūzika. Ņemot vērā to, ka grupa uzstāsies tikai Latvijā, biļetes varētu tikt izpirktas ļoti ātri, līdzīgi kā tas bija ar Kailijas Minogas koncertu, kas Rīgā jau notiks nākamajā nedēļā. Uz Minogas koncertu šobrīd ir izpirktas visas biļetes, un interese par biļešu iegādi uz koncertu bija tik liela, ka mums bija jārod iespēja tirgot papildbiļetes," šodien žurnālistus informēja "Baltic Music Production" direktors un Rīgas koncerta galvenais organizators Lauri Laubre.

Šī ir pirmā grupas lielā tūre pēc ilgāka laika posma, jo iepriekšējā tūre norisinājās vairāk nekā pirms 20 gadiem, 1986.gadā. Jaunā "Queen" tūre ir ļoti pieprasīta visā pasaulē, turklāt koncertu organizatori visā pasaulē cīnījās, lai iegūtu iespēju rīkot "Queen" koncertu savā valstī, stāstīja Laubre.

Viņš atklāja, ka jau kopš tā laika, kad sācis strādāt mūzikas biznesā, viņa kvēlākais sapnis bija atvest uz Baltijas valstīm "Queen", tādēļ tagad ir liels prieks, ka beidzot šis sapnis piepildīsies.

20.gadsimta ietekmīgākā un veiksmīgākā ansambļa vēsture sākās tālajā 1971.gadā, kad Braians Mejs, Rodžers Teilors, Džons Dīkons un Fredijs Merkūrijs izveidoja ansambli "Queen", kura pirmais albums ar tādu pašu nosaukumu iznāca pēc diviem gadiem.

Grupa pasaules slavu ieguva ar 1975.gada plati "A Night At The Opera", kuras singls "Bohemian Rhapsody" kļuva par Lielbritānijā visu laiku lielāko singlu, atrodoties valsts topos deviņas nedēļas. Jau nākamajā gadā Londonas Heidparkā grupa uzstājās ar koncertu, kuru apmeklēja turpat 200 000 skatītāju.

"Queen" panākumus nostiprināja 1977.gada albums "News Of The World", kura singls "We Will Rock You" un "We Are The Champions" ieņēma vadošo vietu pasaules rokmūzikas zelta fondā.

Muzikāli jaunas vēsmas "Queen" ienesa ar 1984.gada albumu "The Works". Tādi hiti kā "Radio Ga Ga", kas iekļuva pirmajā vietā kopumā 19 valstīs, un "I Want To Break Free" līdz pat šim laikam ir vienas no slavenākajām rokmūzikas himnām.

No 1986.gada līdz 1991.gadam iznāca vēl četri albumi.

Lai gan "Queen" līdera Fredija Merkūrija traģiskā nāve 1991.gadā atņēma mūzikas pasaulē vienu no mūsdienu mūzikas pasaules lielajiem vārdiem, grupas darbības neizbeidzās. Mejs, Teilors un Dīkons turpināja darbu pie Merkūrija un "Queen" neizdotās daiļrades un 1995.gadā prezentēja albumu "Made In Heaven".

"Queen" mantojums ir saglabāts arī kopš 2002.gada Londonas Vestendā skatāmajā īpaši veiksmīgajā roka mūziklā "We Will Rock You".

"Queen" ir Lielbritānijas albumu tops visvairāk iekļauts mūzikas izpildītājs, apsteidzot "The Beatles" un Elvisu Presliju. 2006.gadā albums "Greatest Hits", kurš valstī tika pārdots 5,5 miljonos kopiju, kļuva par Lielbritānijas vispārdotāko plati, izkonkurējot no pirmās vietas "The Beatles".

Jaunu elpu "Queen" ieguva 2005.gadā, kad ansamblim pievienojās Pols Rodžerss. Tieši pateicoties ilgi meklētajai Rodžersa dalībai, rokgrupa rīko vērienīgu pasaules tūri. Pēdējā šāda lieluma "Queen" tūre notika 1986.gadā, pirms Merkūrija saslimšanas.

"Grammy" balvai nominētais Rodžerss kļuva pazīstams kā ansambļu "Free" un "Bad Company" dziedātājs. Kopš 1968.gada viņš ir dziedājis, rakstījis dziesmas un kā producents piedalījies 28 albumos.

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu