«Radiohead» par plaģiātu iesūdz tiesā Lanu del Reju?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Oksfordas rokgrupa «Radiohead» esot iesūdzējusi tiesā amerikāņu dziedātāju Lanu del Reju (Lana Del Rey). Par to savā tviterī informēja fanus pati dziedātāja.

(papildināts ar pēdējo teikumu)

Strīda objekts - grupas slavenais hits «Creep». Grupa vai tās juristi uzskata, ka nesenākajā Lanas albumā atrodams «Creep» plaģiāts - noslēdzošā dziesma «Get Free».

«Tā ir taisnība par apsūdzībām. Lai arī mana dziesma nav tapusi «Creep» iespaidā, grupa domā, ka «Radiohead» pienāktos 100 procenti no publiskā izmantojuma,» viņa raksta. «Es piedāvāju 40, taču viņi vēlējās tikai 100. Grupas juristi bija nepielūdzami, un mēs tiksimies tiesā.»

Atsevišķi eksperti jau izteikušies, ka, visticamāk, grupa uzskata, ka izmantota ir tā pati akordu secība. Tiesa, daudzi pieļauj, ka, visticamāk, Toms Jorks un kompānija neko par šo gadījumu nemaz nezina un tas esot juristu pirksts.

Interesanti, ka savulaik pašus «Radiohead» par šo dziesmu apsūdzēja plaģiātā. Grupas «The Hollies» mūziķi saskatīja dziesmā līdzības ar savu hitu «The Air That I Breathe» un ieguva nelielu daļu no dziesmas tiesībām.

Salīdzini!

10. janvārī «Radiohead» pārstāvji no kompānijas «Warner/Chappell» noliedza, ka ir uzsākta tiesvedība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu