Divi austrāliešu dziesmu autori apsūdz Šīranu plaģiātismā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Viens no pēdējo gadu komerciāli veiksmīgākajiem dziesmu rakstniekiem un izpildītājiem neapšaubāmi ir par «rudo Jēzu» dēvētais Eds Šīrans (Ed Sheeran), viņš raksta dziesmas gan pats sev, gan arī citiem mūziķiem. Izskatās, ka vienā no gadījumiem Eds būs mazliet nohaltūrējis, nokopēdams vairākus akordus un noskaņu no kādas citas dziesmas. Par to viņš iesūdzēts tiesā.

Runa ir par 26 gadus vecā Šīrana sacerēto dziesmu «The Rest of Our Life», ko duetā izpilda popkantri pāris Feita Hila (Faith Hill) un Tims Makgrovs (Tim McGraw).

10. janvārī Ņujorkas federālajā tiesā iesniegta prasība, kurā austrāliešu mūziķu pāris Šons Kerijs (Sean Carey) un Bo Goldens (Beau Golden) apgalvo, ka dziesma esot «acīmredzama kopija» viņu pašu 2014.gadā sarakstītajai dziesmai «When I Found You», ko izpilda kantri dziedātāja Džasmīne Reja (Jasmine Rae).

«Dziesmas kopēšana daudzviet ir vārds vārdā, nots notī no mūsu oriģinālās dziesmas, un tas ir skaidrs pat parastam klausītājam,» paziņots iesniegumā.

Keriju un Goldenu tiesā pārstāvēs Ričards Bušs (Richard Bucsh), kurš uzvarēja tiesas prāvu mūziķa Mārvina Geja (Marvin Gaye) vārdā par dziesmu «Blurred Lines».

Tā nav arī pirmā reize, kad Bušs tiesāsies ar Šīranu, jo tieši viņš bija tas, kas tiesājās ar dziedātāju 20 miljonu dolāru prāvā par dziesmu «Photograph». Šī tiesas prāva noslēdzās ar ārpustiesas vienošanos, kura paredzēja abu Šīranu iesūdzējušo dziesmas autoru pievienošanu tās autoru sarakstam un līdz ar to daļu autoratlīdzības saņemšanas.

Visticamāk, arī šīs tiesas iznākums varētu būt līdzīgs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu