Mērija Dž. Blaidža kļuvusi par Oskara dubultnominanti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Otrdien paziņotajās ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvu nominācijās divās kategorijās lasāms arī 90. gados populārās R&B dziedātājas Mērijas Dž. Blaidžas (Mary J. Blige) vārds. Viņa nominēta gan kā otrā plāna aktrise, gan par dziesmu no filmas «Mudbound».

Blaidža, kas savulaik nominēta arī deviņām «Grammy» balvām, saka, ka cenšas pierast pie domas, ka ir kļuvusi arī par «Oskara» balvas dubultnominanti.

«Tas man ir kas jauns, nominācija kā aktrisei, tas ir brīnišķīgi, īpaši,» saka 47 gadus vecā dziedātāja par nomināciju otrā plāna aktrises lomai filmā «Mudbound».

Vēsturiskajā drāmā Blaidža iejutusies Florences Džeksones tēlā - labības vācēja sievas lomā, kas kļūst par rančo saimnieka sievas draudzeni (Kerija Maligana).

Dziesma «Mighty River», kuras autori ir Rafaels Sadīks (Raphael Saadiq) un Taura Stinsone (Taura Stinson), tiek atskaņota filmas beigās.

Jāpiebilst, ka šās filmas operatore Reičela Morisone (Rachel Morrison) kļuvusi par pirmo sievieti, kas nominēta kategorijā «Labākais kinooperators».

Pagājušogad Blaidža izdeva jaunu albumu «Strength of a Woman». Tā dēvētās R&B un hiphopa karalienes lielākie panākumi datējami ar 90. gadiem, īpaši debijas plati «What's the 411?».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu