Ar Pārkinsona slimību sirgstošais «Judas Priest» ģitārists pārtrauc koncertēt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Smagā metāla «krusttēvi» «Judas Priest» martā būs spiesti iztikt bez sava sastāva balsta - ģitārista Glena Tiptona (Glenn Tipton), kuram pirms desmit gadiem konstatēta Pārkinsona slimība. Tiptons paziņojis, ka vairs nedosies koncertturnejās.

Slimībai progresējot, Tiptons apzinājies, ka nespēj vairs nospēlēt 100% savas partijas, un paziņojis, ka viņa loma grupā šogad mainās. «Vēlos visiem paziņot, ka ir svarīgi, lai grupa dodas turnejā, es grupu nepametu - mainās mana loma ansamblī,» viņš raksta.

Tiptons grupai pievienojās 1974. gadā, īsi pirms debijas albuma «Rocka Rolla» ieraksta.

Šogad martā grupa izdos jaunu plati ar nosaukumu «Firepower». Jaunā plate sekos 2014. gada albumam «Redeemer of Souls». To producējis Toms Aloms (Tom Allom), kurš savulaik ieskaņojis klasiskos grupas albumus «British Steel» (1980) un «Screaming for Vengeance» (1982), kā arī jaunās paaudzes producents Endijs Snīps (Andy Sneap).

1969. gadā Birmingemā dibinātā apvienība pārdevusi vairāk nekā 50 miljonus ierakstu. Ietekmējusi vairākas jaunās paaudzes rokgrupas.

«Judas Priest» ar Glenu Tiptonu 2005. gadā uzstājās Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu