Piecas labākās oficiālās sporta olimpiāžu dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Sacerēt oficiālo olimpisko spēļu himnu ir izaicinājums, tajā jāiestrādā kāds iedvesmojošs vēstījums, jābūt devai patosa, vēlams plaši skanošs piedziedājums... Ne visiem mūziķiem tas izdevies. Ir eksperti, kas uzskata, ka Londonas olimpisko spēļu oficiālā dziesma - «Muse» izpildītā kompozīcija «Survival» ir viena no visu laiku sliktākajām, taču noteikti būs cilvēki, kuri iebildīs. Šoreiz ne par sliktākajām, bet tieši labākajām. Jūsu uzmanībai piecas labākās oficiālās olimpiāžu dziesmas.

 
Foto: Publicitātes

Gloria Estefan «Reach» (1996)

Latīņamerikas popmūzikas princese - īpaši astoņdesmitajos gados ļoti populārā popmūzikas dziedātāja Glorija Estefana (Gloria Estefan) ar «Reach» noteikti iedvesmoja daudzus 1996. gada Atlantas Vasaras olimpisko spēļu sportistus. Dziesma vēlāk iekļauta viņas albumā «Destiny».

 
Foto: Vida Press

Whitney Houston «One Moment In Time» (1988)

Šī Vitnijas Hjūstones (Whitney Houston) izpildītā balāde tiek uzskatīta par olimpisko spēļu zelta standartu.

 
Kristofers Kross
Kristofers Kross Foto: Publicitātes

Christopher Cross «A Chance for Heaven» (1984)

Softroka meistars Kristofers Kross (Christopher Cross) šajā kompozīcijā spējis iekausēt 80. gadu nostalģiju. Lai arī dziesma sākotnēji pasūtīta Losandželosas olimpisko spēļu peldēšanas sacensībām, dziesmas vārdos Kross dzied par «kalnu pārvarēšanu» («one more mountain to climb»). Atgādinām, ka vairākas Austrumu bloka valstis (PSRS, Kuba un Austrumvācija) boikotēja šo olimpiādi.

 
Bjorka Atēnās
Bjorka Atēnās Foto: Vida Press

Björk «Oceania» (2004)

Atēnu olimpiskajās spēlēs pēc tradicionālās nāciju parādes ar īpaši olimpiādei sarakstītu dziesmu uzstājās Bjorka. Šī noteikti bija viena no netipiskākajām olimpiādes tituldziesmām.

Bjorka dziesmu sacerēja kā odu pasaules okeāniem - vietai, kur radusies dzīvība uz šīs planētas.

 
Foto: Vida Press

Freddie Mercury & Montserrat Caballé «Barcelona»

Lai arī šī dziesma ieskaņota jau 1987. gadā, par oficiālo Barselonas olimpisko spēļu himnu tā kļuva 1992. gadā, pēc grupas «Queen» vokālista Fredija Merkūrija nāves. Duetā ar Merkūriju dzied spāņu operas dīva Monserata Kavaljē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu