Pēc antisemītisma skandāla tiks likvidēta Vācijas popmūzikas balva «Echo»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Reaģējot uz sabiedrības sašutumu par balvas piešķiršanu albumam ar antisemītiskiem vārdiem, Vācijas prestižās popmūzikas balvas «Echo» rīkotāji paziņojuši, ka likvidēs šo apbalvojumu. Reperi, kas pazīstami ar skatuves vārdiem «Kollegah» un «Farid Bang», šomēnes ieguva «Echo» balvu hiphopa žanrā par albumu «Jung, brutal, gutaussehend 3» («Jauns, brutāls un izskatīgs 3»). Albumā iekļauta dziesma, kurā izskan salīdzinājums ar Aušvicas koncentrācijas nometnē ieslodzītajiem cilvēkiem un citas pretrunīgas frāzes.

Balva reperiem tika piešķirta par albuma pārdošanas rezultātiem. «Jung, brutal, gutaussehend 3» pārdots vairāk nekā 200 000 eksemplāru.

Apbalvojuma piešķiršana šādam albumam izraisīja sabiedrības sašutumu, un vairāki prominenti Vācijas mūziķi, tostarp pasaulslavenais diriģents Daniels Barenboims un rokmūziķis Mariuss Millers-Vesternhāgens atteicās no agrāk iegūtajām «Echo» balvām. Arī sponsori paziņoja, ka vairs neatbalstīs šo pasākumu.

««Echo» zīmols ir tik ļoti sabojāts, ka nepieciešams pilnīgi jauns sākums,» paziņoja Vācijas Mūzikas industrijas asociācija, piebilstot, ka tiks nodibināta jauna balva ar jaunu nosaukumu.

Organizatori atzina, ka situāciju, kas šogad izveidojusies par mūzikas balvu, nav iespējams izlabot, bet uzsvēra, ka viņi vēlas nodrošināties, ka šī kļūda neatkārtojas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu