Oktobrī Rīgā atgriežas islandieši «GusGus»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

13. oktobrī «Palladium» koncertzālē inteliģentas alternatīvās elektroniskās mūzikas gardēžus atkal iepriecinās islandiešu apvienība «GusGus». Rīgā grupa uzstāsies sava jaunākā albuma «Lies Are More Flexible» atbalsta turnejas ietvaros, informē koncerta rīkotāji.

Latvijas klausītājiem ir īpaša saikne ar islandiešu mūziku, un GusGus šajā ķēdē ir īpašs posms. GusGus desmitais studijas albums «Lies Are More Flexible» klajā nāca šā gada 23. februārī. Tajā apkopotas astoņas introspektīvas, eiforiskas un progresīvās deju mūzikas stilā ieturētas kompozīcijas, kas liecina par apvienības nepārtraukto attīstību, taču vienlaikus ļauj nekļūdīgi atpazīt grupas rokrakstu. Interesanti, ka puse kompozīciju ir instrumentālas.

«GusGus» vienmēr atļāvušies eksperimentēt ar dažādiem elektroniskās un deju mūzikas stiliem, un šis albums nav izņēmums.

Spilgtāko kompozīciju skaitā varētu izcelt episko singlu «Featherlight», «Don't Know How To Love» (kurā grupas solistam Danielam pievienojas Džons Grants (John Grant), ritmisko «Fireworks» un 80. gadu stilā ieturēto «Lies Are More Flexible».

Pirmā starptautiskā atzinība islandiešu kolektīvu sasniedza 90. gadu nogalē, kad radiostacijās un TV kanālos parādījās gana ekscentriskie skaņdarbi «Ladyshave» un «Starlovers». Vēl plašākas publikas uzmanība tika pievērsta 2002. gadā ar ceturto albumu «Attention», no kura kompozīcijas «Moss» un jo īpaši «David» kļuva pat par deju hitiem. Albuma «Arabian Horse» megahits «Over» un diska «Mexico» hiti «Obnoxiously Sexual», «Crossfade» un «Mexico» turpina tradīciju.

Vairāki grupas singli pabijuši Lielbritānijas topos (piemēram, David, Need In Me, Call Of The Wild u.c.).

Kopš dibināšanas 90. gados apvienība piedzīvojusi vairākas sastāva maiņas. Patlaban «GusGus» kodolu veido komponists, producents un programmētājs Birgirs Torarinsons (aka Biggi Veira) un harismātiskais vokālists Daniels Augusts Haraldsons (Daníel Ágúst Haraldsson). Starp citu, pagājušajā gadā Daniels atzīts par Islandes izcilāko popdziedātāju.

Biļetes pārdošanā «Biļešu servisa» tīklā un www.bilesuserviss.lv no trešdienas, 2.maija, plkst. 10:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu