«Sony» iegādājas «EMI Music Publishing»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas elektronikas uzņēmums «Sony Corp.» otrdien paziņoja, ka par 1,9 miljardiem dolāru (1,6 miljardiem eiro) iegādāsies ierakstu gigantu «EMI Music Publishing», kam pieder tiesības uz tādu izpildītāju kā «Queen» un Farela Viljamsa dziesmām.

Šī vienošanās «Sony» jau tā milzīgajam repertuāram pievienos vairāk nekā divus miljonus dziesmu, tostarp dažus no lielākajiem hitiem no 20. gadsimta pirmās puses.

«Sony» norāda, ka vienojies ar Abū Dabī bāzēto investīciju uzņēmumu «Mubadala», lai iegādātos tam piederošo 60% akciju daļu, nodrošinot Japānas kompānijai netiešu akciju daļu aptuveni 90% apmērā.

Šī vienošanās ir pirmais nozīmīgais «Sony» darījums ar jauno vadītāju Keničiro Jošidu, kurš uzskata, ka mūzikas nozare pēdējos gados piedzīvojusi atdzimšanu, pateicoties straumēšanas pakalpojumiem, ko nodrošina tādas kompānijas kā «Spotify» un «Apple».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu